POLICIJA IZUZELA SVE SNIMKE

SVJEDOK: TO NIJE BILO KLASIČNO UTAPANJE! Novi detalji strašne tragedije u kojoj je u koprivničkom bazenu život izgubio osmogodišnji dječak

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2018. u 12:12

NIKOLA WOLF / Podravski.hr

Strašna tragedija potresla je u nedjelju Koprivnicu i cijeli kraj. Na Gradskim bazenima utopio se dječak (8) tijekom proslave rođendana, a svi stanovnici i danas su u šoku zbog tog strašnog događaja. Službenih informacija ni danas nema jer policija po nalogu Županijskog državnog odvjetništva i daljke obavlja opsežne izvide. No, neke podaci ipak su izašli u javnost.

Prvo, već danas bit će obavljena obdukcija tijela nesretnog dječaka na patologiji Opće bolnice u Koprivnici, te će se točno utvrditi od čega je preminulo nesretno dijete.

Prema izjavama nekih očevidaca koji su se u nedjelju poslijepodne zatekli na Gradskim bazenima, navodno postoji mogućnost i da dječak nije umro izravno od utapanja. Naime, osoba koja je u kobno vrijeme bila tamo ispričala je Podravskom.hr kako to nisu bili prizori klasičnog utapanja jer je voda na tom dijelu bazena prilično plitka, oko metar.

– Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć – kaže očevidac.

Je li nesretni dječak nakon ulaska u tzv. brzu rijeku, ‘rukavac’ rekreacijskog bazena u kojem voda brže struji, udario glavom o rub bazena ili se dogodilo nešto drugo – morali bi danas pokazati rezultati obdukcije. Drugo, koprivnička policija još jučer izuzela je sve fotografije kobnog dječjeg rođendana, a danas će detaljno pregledati sve snimke kamera na bazenima i obaviti razgovore s očevicima koje jučer nisu uspjeli ispitati. Kamere na bazenima morale bi otkriti kako se točno sve dogodilo i što je prethodilo teškoj tragediji.

I treće, nesretni dječak – kako smo jutros novinari Podravskog.hr doznali iz izvora bliskih istrazi – navodno nije bio plivač, već plutač. Je li ta činjenica bila poznata organizatorima proslave rođendana – zasad nije poznato.

Podsjetimo, dječak je bio na proslavi dječjeg rođendana u skupini od osam vršnjaka. Na njih su pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je – standardno – bio i spasitelj. Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji. Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema pričanju očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo.

Malo kasnije pronašao ga je plivač. Odmah je dijete izvadio iz vode. Spasitelj na bazenima nesretnog je dječaka odmah krenuo reanimirati, a pozvana je i hitna pomoć čiji su liječnici također reanimirali dijete. I to prema propisanoj proceduri, gotovo sat vremena. Na žalost, nije bilo spasa.

Izdvajamo