POD ISTRAGOM I POZNATI POSLOVNI ČOVJEK

'Svodnik nas je sve natjerao na prvi seks s vlasnikom hotela u Zagrebu’

Sve su jednako opisale taj prvi put: Kuralić ih je odveo na 8. kat hotela gdje su s vlasnikom imale seks za 300 eura, od čega su 200 odmah morale dati Kuraliću Neumoljiv Vlasnik hotela sve je optužbe porekao, ali mu DORH nije povjerovao

Moram te hitno vidjeti. Moraš sve znati. Pazi ih se. Ja sam samo povremeno dostupna. Ne koristi Skype ni sa njima. Samo lično, molim te”. “Mala nešto petlja. Sve kontaktirali sa čovjekom koji je pod prismotrom. Užas. Čujemo se strogo nočas. Mala ti se javlja kada stiže u Hrvatsku”, poruke su koje je policija pronašla u folderu pristigla pošta od ‘Jasmine’ u smartphoneu Mucka Kuralića (49), protiv kojega je na Županijskom sudu u Zagrebu podignuta optužnica zbog podvođenja i organiziranja međunarodne prostitucije. Kuraliću i Rezaku Kozarcu (54) na teret se stavlja da su od proljeća 2009. do studenoga 2011. četiri mlade djevojke s područja Zagreba ucjenjivali i tjerali na prostituciju, dok je jedna na to dobrovoljno pristala. Osim po apartmanima u Vodicama i zagrebačkim hotelima, odvodili su ih i u Dierdorf u Njemačkoj, gdje su ih podvodili u erotskom baru.

Djevojke su im dužne

Kuralić ih je podvodio isključivo u Hrvatskoj, Kozarac je bio zadužen za njihov smještaj u Njemačkoj, a veza u Dierdorfu im je bila madam Jasmina. Jasmina je poruke Kuraliću poslala lani 21. i 24. studenoga, a po njima je vidljivo da su shvatili da su ih neke od djevojaka otkucale policiji. No, policija je bila brža i upozorenje za Kuralića došlo je prekasno. Njega i Kozarca ubrzo su uhitili, a na saslušanju su tvrdili da ih djevojke, njih pet, lažno terete jer su im dužne novac. No, one su imale drugačiju priču. Neke su priznale da im je Kuralić posudio novac, ali ih je brzo nakon posudbe počeo stiskati tražeći da mu novac vrate kroz pružanje seksualnih usluga klijentima koje je on pronalazio. Držao ih je u šaci ucjenama, tvrdeći da će im uništiti život jer će svima reći da su prostitutke, a nekima je i fizički prijetio govoreći da će pobiti i njih i njihove obitelji ako se ne budu prostituirale za njega.

Plan za brzo vraćanje

Jednoj djevojci (18) ponudio je da će joj urediti frizerski salon jer joj je to struka. Nakon nekog vremena rekao joj je da u tome nije uspio i da mu je dužna 4000 eura koje je uložio. “Imam plan za brzo vraćanje novca”, rekao joj je kad mu je ona prestrašena rekla da novca nema. Nakon prvoga pružanja seksualnih usluga rekao joj je da ide u Njemačku. “Što mene briga šta ti želiš, ići ćeš milom ili silom”, kazao joj je. Sve su djevojke policiji i DORH-u ispričale kako ih je prvo podvodio vlasniku zagrebačkog hotela, a tužiteljstvo im je povjerovalo navodeći mu ime u optužnici. Sve su jednako opisale taj prvi put, kazavši da ih je Kuralić odveo na 8. kat hotela, gdje su s njim imale seks za 300 eura, od čega su 200 morale dati Kuraliću.

‘Ne plaćam za seks’

Tužiteljstvo je saslušalo i vlasnika hotela koji je optužbe porekao. “Poznajem površno Kuralića pod nazivom Muki, a znam da je dolazio u hotel uvijek s nekim ženskama, no niti jednu nisam upoznao. Imam apartman na 8. katu, ali u njemu živimo i ja i obitelj kada zbog obveza ostanemo u hotelu. Nikada nisam plaćao za seks, a od svih tih djevojaka poznajem samo jednu”, rekao je vlasnik, pojasnivši kako je tu djevojku, kojoj ne zna ni ime, upoznao jer ga je prijateljica iz Mostara pitala može li joj pomoći pri upisu na fakultet. Ispričao je da su se našli, izmjenili brojeve telefona, no da joj nije uspio pomoći. DORH mu nije povjerovao jer su sve djevojke detaljno opisale apartman na 8. katu, te jer je nelogično da je djevojci kojoj ne zna ime daje broj mobitela, navodi se u obrazloženju optužnice.

‘Ako nećeš raditi, izvadit ću ti silikone iz grudi’

Konobarici iz okolice Zagreba, platio je 3000 eura za operaciju grudi koju je željela. Međutim, ubrzo joj je rekao da mu je ona taj novac dužna i da mu ga mora vratiti prostituiranjem. “Rekao mi je da će mi izvaditi te silikone iz grudi i da će mi pobiti cijelu obitelj kad sam pokušala odbiti da radim za njega”, ispričala je djevojka istražiteljima. Jednu od djevojaka, koja se nakon završene obuke nadala karijeri u HV-u, ucjenjivao je govoreći joj da će joj uništiti karijeru jer poznaje utjecajne ljude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:54