UZNEMIRUJUĆA POJAVA

TEROR DJEVOJČICA IZ HRVATSKE, SRBIJE i BiH Pedofilsku Facebook grupu u dva dana lajkalo 30.000 ljudi!

Na Facebook grupi s uvredljivim nazivom 'Najveće drolje osnovnih i srednjih škola' objavljivane su eksplicitne fotografije uz imena i prezimena djevojaka i djevojčica iz zemalja regije - BiH, Hrvatske i Srbije, donosi novinska agencija Patria.

Riječ je o samo jednoj od takvih stranica, koje administratori ugase nakon što budu prijavljene, ali se uvijek iznova pojavljuju.

Na stranicu su postavljene fotografije djevojaka i djevojčica koje se uglavnom dobrovoljno slikaju gole ili oskudno odjevene i u eksplicitnim pozama. Većina fotografija je dobivena od poznanika ili su skupljene s profila tih djevojčica. Na Facebook stranici su stavljene u kontekst koji je uznemirujuć i uvredljiv, a problem je i u tome što se radi o maloljetnicama.

Administrator ove grupe je najavio da će objaviti još veliki broj novih fotografija, a koje su mu korisnici grupe slali iz različitih gradova bivše Jugoslavije.

Alma Mašić iz Inicijative mladih za ljudska prava u Sarajevu kazala je za Patriu da su ovakve pojave rezultat sveopćeg stanja u društvu, a najveću krivnju za iskrivljenje pravih vrijednosti u životu snose mediji, naročito televizija koja često u najgledanijim terminima emitira programe neprimjerenog sadržaja. Da bi se to promijenilo, kazala je Mašić, najveći doprinos mogu dati roditelji, koji bi trebali naći vremena da razgovaraju sa svojom djecom i da im ukazuju na prave ljudske vrijednosti

IT stručnjak Enver Čičak, specijaliziran za računalnu sigurnost upozorio je da problem objave neprimjerenog ili uvredljivog sadržaja, koji je čest na društvenim mrežama može riješiti samo država, a ne pojedinci ili neka organizacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:14