NEPRILAGOĐENA BRZINA

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U SISKU Automobilom probili ogradu mosta i sletjeli na željezničku prugu, dva mladića teško ozlijeđena

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2019. u 14:17

Sisak, 181111.
Dva su prometna policajca tesko nastradala u prometnoj nesreci koja se u petak ujutro dogodila na Mostu Gromova u Sisku. Policajci su, kako doznajemo, upravo izasli iz vozila obavljati uvidjaj prometne nesrece na istom mostu kada je na njih naletio osobni automobil marke Citroen koji je pokusao izbjeci zaustavljena vozila zbog prometne nesrece. Zbog klizavog kolnika vozac je izubio kontrolu nad vozilom, presao na drugu stranu mosta i udario prometne policajce. Jednog je policajca jurece vozilo odbacilo na ogradu mosta, ali srecom nije pao preko ograde u ponor, dok je drugoga policajca vozilo priklijestilo uz parkirno policijsko vozilo. Oba su policajca zadobila teske tjelesne ozljede, koje prema podacima iz policije nisu opasne po zivot.
Foto: Mate Piskor / Cropix
Mate Piskor / CROPIX

Ilustracija

SISAK - U četvrtak, 10. listopada oko pola sata iza ponoći u Sisku, na raskrižju mosta Gromova i Rimske ulice, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su putnici u vozilu, dvojica mladića, teško ozlijeđeni. Do nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, koji je je upravljao osobnim vozilom našičkih registracija, krećući se Mostom Gromova iz smjera Ulice Josipa Jurja Strossmayera u smjeru Zagrebačke ulice, dolaskom do semoforiziranog raskrižja prema Rimskoj ulici, započeo skretanje u desno na silaznicu. Tom prilikom je uslijed neprilagođene brzine i stanja ceste izgubio nadzor nad vozilom, vozilom udario i probio metalnu zaštitnu ogradu mosta te sletio na željezničku prugu ispod mosta.

U vozilu su se kao putnici nalazile dvije muške osobe u dobi od 20 godina i jedan 22-godišnjak. Ozlijeđeni putnici 22-godišnjak i 20-godišnjak su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku bolnicu, gdje su 22-godišnjaku konstatirane teške tjelesne ozljede, a 20-godišnjaku teške tjelesne ozljede opasne za život.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač bio pijan, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,41 promila. Očevid na mjestu događaja je, uz policijske službenike, vodila zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku. Protiv vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 2. Kaznenog zakona. M. Pi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo