NEPRILAGOĐENA BRZINA

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U SISKU Automobilom probili ogradu mosta i sletjeli na željezničku prugu, dva mladića teško ozlijeđena

Ilustracija
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - U četvrtak, 10. listopada oko pola sata iza ponoći u Sisku, na raskrižju mosta Gromova i Rimske ulice, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su putnici u vozilu, dvojica mladića, teško ozlijeđeni. Do nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, koji je je upravljao osobnim vozilom našičkih registracija, krećući se Mostom Gromova iz smjera Ulice Josipa Jurja Strossmayera u smjeru Zagrebačke ulice, dolaskom do semoforiziranog raskrižja prema Rimskoj ulici, započeo skretanje u desno na silaznicu. Tom prilikom je uslijed neprilagođene brzine i stanja ceste izgubio nadzor nad vozilom, vozilom udario i probio metalnu zaštitnu ogradu mosta te sletio na željezničku prugu ispod mosta.

U vozilu su se kao putnici nalazile dvije muške osobe u dobi od 20 godina i jedan 22-godišnjak. Ozlijeđeni putnici 22-godišnjak i 20-godišnjak su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku bolnicu, gdje su 22-godišnjaku konstatirane teške tjelesne ozljede, a 20-godišnjaku teške tjelesne ozljede opasne za život.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač bio pijan, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,41 promila. Očevid na mjestu događaja je, uz policijske službenike, vodila zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku. Protiv vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 2. Kaznenog zakona. M. Pi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:13