NOVI PROBLEMI

TEŠKI DANI ZA EMANUELU BETLEHEM Vlasnica Sexy shopa zaradila još jednu kaznenu prijavu jer je prodavala proizvod koji sadrži vrlu opasnu tvar

Emanuela Betlehem Lončarić (37) zaradila je još jednu kaznenu prijavu zbog prodaje sintetske marihuane u svojem Sexy shopu u Koprivnici.

Naime, prema pisanju portala Podravski.hr, policija je još prije dva mjeseca išla provjeriti prodaje li Emanuela ponovno u svojem Sexy shopu umjetnu marihuanu. Zaplijenili su paketić tzv. osvježivača prostora Zombi i poslali ga na analizu u zagrebački centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić.

Analiza je pokazala da je aktivni sastojak biljne tvari pronađene u paketiću doista zakonom zabranjeni sintetski kanabinoid, inače vrlo opasna tvar čije se konzumiranje pušenjem povezuje sa smrću nekoliko mladih osoba u Hrvatskoj. Liječnici konzumiranje te droge povezuju s više slučajeva mentalnih oboljenja te drugih ozbiljnih bolesti mozga i živčanog sustava.

Policija je, stoga, ponovno podnijela kaznenu prijavu protiv 37-godišnjakinje jer je “kao odgovorna osoba trgovačkog društva, u trgovini na koprivničkom području stavila u promet proizvod mirisnog ukrasnog bilja koje u sebi kao djelatni sastojak sadrži sintetski kanabinoid koji se nalazi na popisu droga”.

Inače, koprivnički su tužitelji protiv nje podignuli čak četiri optužnice, a u sva četiri slučaja tereti je se za nezakonitu prodaju “zloglasnih” osvježivača prostora pod čijim se imenom kriju sintetski kanabinoidi. Optužena je za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenim prometom i prodajom droga. Za to djelo predviđena je kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:10