NOVI PROBLEMI

TEŠKI DANI ZA EMANUELU BETLEHEM Vlasnica Sexy shopa zaradila još jednu kaznenu prijavu jer je prodavala proizvod koji sadrži vrlu opasnu tvar

    AUTOR:
    • Dijana Puhalo

  • OBJAVLJENO:
  • 01.09.2018. u 16:55

Emanuela Betlehem Lončarić (37) zaradila je još jednu kaznenu prijavu zbog prodaje sintetske marihuane u svojem Sexy shopu u Koprivnici.

Naime, prema pisanju portala Podravski.hr, policija je još prije dva mjeseca išla provjeriti prodaje li Emanuela ponovno u svojem Sexy shopu umjetnu marihuanu. Zaplijenili su paketić tzv. osvježivača prostora Zombi i poslali ga na analizu u zagrebački centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić.

Analiza je pokazala da je aktivni sastojak biljne tvari pronađene u paketiću doista zakonom zabranjeni sintetski kanabinoid, inače vrlo opasna tvar čije se konzumiranje pušenjem povezuje sa smrću nekoliko mladih osoba u Hrvatskoj. Liječnici konzumiranje te droge povezuju s više slučajeva mentalnih oboljenja te drugih ozbiljnih bolesti mozga i živčanog sustava.

Policija je, stoga, ponovno podnijela kaznenu prijavu protiv 37-godišnjakinje jer je “kao odgovorna osoba trgovačkog društva, u trgovini na koprivničkom području stavila u promet proizvod mirisnog ukrasnog bilja koje u sebi kao djelatni sastojak sadrži sintetski kanabinoid koji se nalazi na popisu droga”.

Inače, koprivnički su tužitelji protiv nje podignuli čak četiri optužnice, a u sva četiri slučaja tereti je se za nezakonitu prodaju “zloglasnih” osvježivača prostora pod čijim se imenom kriju sintetski kanabinoidi. Optužena je za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenim prometom i prodajom droga. Za to djelo predviđena je kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Izdvajamo