TUGA I BOL

'TEŠKO MI JE GOVORITI, OVO JE UŽAS...' Detalji tragedije koja je potresla Vukovar: Dječaka odnio Dunav, tri dana poslije u rijeci mu našli i majku

 Vlado Kos / CROPIX

Nakon tri i pol dana potrage u Dunavu kod Sotina u ponedjeljak navečer nađeno je tijelo Željke Š. (29) iz Vukovara, koja se utopila u petak nakon što je pokušala spasiti svoga trogodišnjeg sina S. R., koji je toga dana oko 11 sati pod nerazjašnjenim okolnostima tijekom zajedničke šetnje uz Dunav upao u veliku, brzu i mutnu rijeku.

S njima je bila i Željkina majka Vesna, koja je navodno također ušla u vodu u nakani da pomogne kćeri, ali to nam nije službeno potvrđeno.

Tijelo dječačića brzo se pojavilo 500-tinjak metara nizvodno, kod tzv. stare klaonice, gdje ga je pronašao ribič, koji je odmah pozvao policiju. Hitna pomoć je došla brzo ali ga nije uspjela spasiti. S. R. bio je dijete iz Željkine veze s njegovim ocem Dejanom R. (42), no njih troje nisu živjeli zajedno. Za dijete su dobili zajedničko skrbništvo, ali je ono većinu vremena provodilo s majkom i bakom, a kod oca u dogovoru s majkom i bio je u tijeku postupak za skrbništvo.

- Teško mi je govoriti. Bez obzira na sve oboje su mu pružali i ljubav i skrb. Ovo je užasna tragedija - rekao je jedan Dejanov rođak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:10