IMAO JE PIŠTOLJ

TINEJDŽER OROBIO ZLATARNU U KRIŽEVCIMA Iz Zagreba ga na mjesto zločina dovezli stariji 'partneri', oteo je nakit vrijedan više stotina tisuća kuna

 
Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Nekoliko stotina tisuća kuna vrijedan nakit prošlog je tjedna uz prijetnju pištoljem iz križevačke zlatarne opljačkao 17-godišnjak, no policija ga je uhitila i pritvorila, kao i 21-godišnjaka i 23-godišnjaka koji su osumnjičeni da su tog maloljetnika s područja Zagrebačke županije automobilom dovezli na pljačku u Križevce.

Koprivničko-križevačka policija priopćila je da je ovu trojicu, svi s područja Zagrebačke županije, kazneno prijavila za razbojništvo, odnosno pomaganje u tom kaznenom djelu.

Istragom je utvrđeno da je 17-godišnjak 11. prosinca u križevačkoj Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog, uz prijetnju pištoljem prema dvije zaposlenice zlatarne u dobi od 52 i 48 godina, počinio razbojništvo te ukrao zlatni nakit u vrijednosti nekoliko stotina tisuća kuna.

Njegovi četiri, odnosno šest godina stariji "partneri" osumnjičeni su da su ga automobilom dovezli u Križevce kako bi tamo opljačkao zlatarnu.

Pretragama njihovih stanova pronađen je dio opljačkanog nakita.

Svi su predani pritvorskom nadzorniku PU koprivničko-križevačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:45