PRESUDA

TINEJDŽER U ZAGREBU OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA ZBOG KRAĐE MOBITELA Mladog migranta iz Maroka terete da je vlasnici istrgnuo aparat iz ruke

Mladića se teretilo da je lani u rujnu na Zrinjevcu Tamari Lazić istrgnuo mobitel iz ruke i pobjegao
 CROPIX

Tražitelj azila iz Maroka A. S. (18) nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog krađe mobitela lanjskog rujna na zagrebačkom Zrinjevcu. Presudio je to odjel za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu naloživši mu da vlasnicu mobitela Tamaru Lazić mora obeštetiti za 3600 kuna.

- Nisam kriv. Tamara je prvo rekla da sam joj uzeo mobitel sa stola, a onda je navela da sam joj ga istrgnuo iz ruke. Da sam doista ukrao mobitel, zar bih sutradan ponovno došao tamo? Uostalom, kad me policija pregledala, kod mene nisu ništa našli. Inače, tu večer me poznanik zamolio da dođem na Zrinjevac kako bih prevodio s arapskog na engleski. Tamara me ponudila čašom piva, a na stolu je bilo još čaša. Ona je bila pripita.

Dobio batina

Preveo sam što su me zamolili, a to je bilo povezano s upoznavanjem Tamare i mog poznanika. Za tim stolom sam se zadržao par minuta. Otišao sam, poznanik je ostao, a kad sam se sutradan pojavio na Zrinjevcu, Tamara mi je prišla s tri osobe. Uhvatili su me i dobio sam batina - ispričao je optuženi Marokanac. Ubrzo je stigla i policija, a on se ne prestaje čuditi zašto je optužen. Negira i da je Tamari dobacio nakon krađe mobitela: “Ma laku noć, draga”.

Za sebe je A. S. rekao da je po zanimanju kuhar i frizer, a da je prije tri godine napustio Maroko jer nije htio ići u vojsku kad mu je jedan brat poginuo.

- Nakon što sam otišao iz Maroka, bio sam u Turskoj i Grčkoj. Na proljeće 2018. došao sam u Hrvatsku s namjerom da tu živim, da se oženim i zaposlim. Bio sam bez dokumenata jer sve mi je ostalo doma. Ne sjećam se adrese u Maroku na kojoj sam živio jer je prošlo više od tri godine otkako nisam tamo - pojasnio je mladi tražitelj azila.

Optužnica ga tereti da je 8. rujna oko 3 ujutro ispred ugostiteljske kućice na Zrinjevcu, koju je unajmila s dečkom Lukom, Tamari Lazić istrgnuo mobitel iz ruke i dao se u bijeg.

- Sjedila sam s dečkom i poznanikom ispred kućice, a u društvu je bio i jedan dečko iz Maroka obećavši nam pomoći da pronađemo stvari koje su nam dva dana prije ukradene s ruksakom. Dali smo mu da pojede i popije te mu obećali i nagradu. A kako je loše govorio engleski i nije razumio hrvatski, pozvao je svoga prijatelja koji mi je poslije iz ruke istrgnuo mobitel. Predstavio se kao Sulejman te je i on obećao pomoći u pronalasku stvari. Najednom su se dvojica azilanata počela svađati na arapskom 10-ak minuta.

Dušan Miljuš / Jutarnji list
Tamara Lazić

Uhvatili ga

Prvi dečko je sa stola uzeo plastičnu vilicu te počeo udarati po prstima i krenuvši prema poznaniku kao da će ga napasti - prisjetila se Tamara Lazić kojoj je toga trenutka drugi azilant iz ruke istrgnuo mobitel i otrčao prema Jelačić placu. Istu večer, mladić koji joj je ukrao mobitel ponovno je došao na Zrinjevac. Bio je jednako odjeven i imao je karakterističnu frizuricu s punđicom. Udružili su se i uhvatili ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:48