ZLOČIN U OMIŠU

TKO JE POČINIO UBOJSTVO NA MAGISTRALI? Pokojni Karmelino zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u auto...

Nikola Vilić / Facebook / Hanza Media

 

Motiv okrutnog ubojstva Karmelina Fistanića, 38-godišnjaka iz Piska koji je u subotu oko 14 sati ubijen u Omišu dok je s djevojkom sjedio u parkiranom automobilu, još je uvijek obavijen “velom tajne”.

Splitska policija u subotu je do kasnih večernjih sati na mjestu ubojstva provodila očevid kojim je rukovodila Rene Laura, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a u jednom su trenutku automobil VW Polo odvezli u garažu obližnje policijske postaje kako kiša koja je padala ne bi uništila moguće tragove, piše Slobodna Dalmacija.

Iako su se po portalima pojavile informacije da je tijekom subote na području Šestanovca policija pronašla odbačeni motocikl koji se navodno povezuje s ubojstvom te da je priveden njegov vlasnik koji je otprije poznat policiji po kaznenim djelima oružane pljačke i dilanja droge, pokazalo se da taj muškarac nema nikakve veze s Fistanićevim ubojstvom. Policija još uvijek ne zna točno, barem koliko se može doznati neslužbenim kanalima, je li se ubojica dovezao na motociklu ili skuteru, tako da su sve opcije otvorene.

Bio u kafiću

Ono što je zasad poznato jest da je Karmelino Fistanić nekoliko sati prije tragedije proveo u Omišu u kafiću razgovarajući na mobitel. Izašao je pola sata prije ubojstva i sjeo u vozilo kada je došla njegova djevojka V. J. i donijela hranu - sebi topli sendvič, a Karmelinu pizzu. Krenuli su prema izlazu iz Omiša i stali na skretanju za turističko naselje Brzet. Fistanić je spustio staklo s vozačke strane te su počeli jesti. Odjednom se do njih dovezao nepoznati muškarac na motociklu ili skuteru te se zaustavio tik uz vozačku stranu. Ne silazeći s motocikla i navodno ništa ne rekavši, uperio je pištolj prema zaprepaštenom paru te ispalio nekoliko metaka u Fistanića. Jedan od hitaca pogodio ga je u vratnu karotidu, a ostali u glavu. Policija je na mjestu ubojstva pronašla četiri čahure navodno kalibra 7,65 milimetara te je moguće da se radi o automatskom pištolju.

FOTOGALERIJA: Ubojstvo u Omišu

 

Uzeli mobitele

Zamjenica zamjenica županijskog državnog odvjetnika dala je nalog za obdukciju te nalog da se izuzmu mobiteli i žrtve i jedine neposredne svjedokinje okrutne likvidacije pa će se možda njihovim vještačenjem doći do nekakvog korisnog traga. Izgledno je da je ubojica pratio Fistanića i djevojku na sigurnoj udaljenosti i da je samo čekao svoju priliku. Da to nije bilo kod skretanja za Brzet, očito bi bilo negdje drugdje.

Sve se zbilo vrlo brzo, u nekoliko sekundi, tako da šokirana djevojka nije uspjela ništa drugo napraviti nego prestravljeno uzviknuti.

Hladnokrvni je ubojica potom dao gas i odvezao se u nepoznatom smjeru, a neki mještani koji su se zatekli u blizini pokušali su pomoći ranjenom muškarcu. No, on je iskrvario i umro do dolaska Hitne pomoći.

U komentarima pod objavljene tekstove o njegovoj smrti na društvenim mrežama njegovi prijatelji izražavaju šok i nevjericu zbog tog tragičnog događaja.

“Bio si opušten jer nisi očekivao zlo. U trenutku nepažnje se pojavio dušman i završio tu tvoju posljednju večer na ovom svijetu... Ništa, moj brate, neće biti zaboravljeno šta smo prošli, doživjeli ili šta ćemo tek još proći. Srce mi hoće puknuti na dva dijela od tuge što te više nema. Počivaj u miru, brate moj Karmelo. Nije on bio nikad toliko duboko u nečemu da je ovo zaslužio, ovo je čin kukavice koji je unajmio nekoga”, samo je jedan od komentara.

Stupili smo jučer u kontakt s jednim članom obitelji ubijenoga koji nam je rekao kako su mnogi prijatelji u subotu navečer obišli njegovu majku koja je bila u šoku pa je morala intervenirati i Hitna pomoć. On, kao i drugi poznanici i prijatelji žrtve, tvrde da nije bio povezan s kriminalom, da nije dilao nikakvu drogu ili bilo što slično tome.

Nije kriminalac

A što da vam kažem, nitko ništa ne zna, svi smo u šoku i nikome nije jasno da se ovakvo što moglo dogoditi. On je bija osebujan, ali nije bija nikakav kriminalac. Pa zar kriminalci voze auto star 23 godine i rade na baušteli? On je zadnjih godina bija vani, bavija se keramikom, a u zadnje je vrime postavlja kamine i iša na ribe. Nisan ni zna šta se dogodilo, bili smo u subotu na sprovodu ocu njegova kuma i baš sam se pita di je Karmelino, zašto ga nema. Tad san dozna šta se dogodilo. Strašno, strašno... - još uvijek pod šokom ispričao nam je naš sugovornik.

Karmelino Fistanić držao je kafić na plažu u Pisku, koji je zapaljen prije nekoliko godina. Navodno je sa svojim bivšim partnerom u tom ugostiteljskom pothvatu bio u “imovinsko-pravnom sporu”, odnosno on mu je ostao dužan novac dok je Fistanić bio u Norveškoj. Zbog toga su završili i na sudu. Taj je partner prije desetak godina bio u zatvoru zbog teške krađe i napada na službenu osobu. No, koliko je poznato, zasad nema nikakvih dokaza da bi on na bilo koji način bio povezan s ovim ubojstvom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo