UHIĆENA ZAGREPČANKA

TKO JE UGLEDNA PODUZETNICA KOJOJ SU U LUKSUZNOM DOMU NAŠLI KOKAIN? Suvlasnica je tvrtke s poznatim bjeguncem...

Romana Bunić je s bjeguncem Igorom Mikolom suvlasnica offshore tvrtke East Coface smještene u straćari na Floridi
 Pu zagrebačka, Colourbox

Saznanja da ugledna zagrebačka poduzetnica Romana Bunić (53) navodno trguje kokainom rezultirala je njezinim uhićenjem početkom tjedna, a u pretresu njezina doma u elitnom dijelu zagrebačkih Šestina pronađena je impresivna količina droge vrijedna više od pola milijuna kuna, kao i veća količina oružja.

Policajci uhićenicu sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, ali i za nedozvoljeno držanje oružja. Nakon dovršene obrade policajci su poduzetnicu, već prijavljivanu zbog gospodarskih makinacija, predali pritvorskom nadzorniku.

Arsenal oružja

O njezinim aktivnostima obaviješteno je i nadležno državno odvjetništvo.

U pretrazi luksuznog doma policijski lovci drogu su pronašli u spavaćoj sobi, točnije u torbici: 1240 grama kokaina i 969 grama punila za povećanje mase. Pronašli su i 38.000 kuna za koje pretpostavljaju da su zarađene preprodajom opijata.

Uza sve to otkriven je i arsenal oružja - damski pištolj s dva spremnika u kojem je bilo 20 komada streljiva, cijev za pištolj s pripadajućom oblogom cijevi i nastavkom za pomičnu navlaku s urezanim navojem na ušće cijevi, 374 komada raznih metaka, sedam detonatorskih kapisla, automatska puška, pet praznih spremnika za automatsku pušku i prigušivač te dva mobitela i laptop. Da je 1,2 kilograma kokaina pomiješanog s punilima Bunićeva uspjela proturiti do krajnjih korisnika na ilegalnom narkotržištu, poduzetnica bi zaradila, uvjereni su u zagrebačkoj policiji, više od milijun kuna. No neslužbeno doznajemo kako istražitelji ne vjeruju da je poduzetnica u tom narkobiznisu bila sama.

Osim vještačenja kokaina, u tijeku je i vještačenje oružja da bi se otkrilo je li njime počinjeno neko kazneno djelo. Sestra privedene poduzetnice nas međutim uvjerava da je većina onoga što su policajci naveli čista laž.

Droga u torbici

Prema podacima iz sudskog registra, Romana Bunić je do prošle godine upravljala tvrtkom Projekt Adria, koja se ugušila u dugovima. Istražiteljima je daleko zanimljivija njezina uloga direktorice u floridskoj offshore kompaniji East Coface, koju vodi s Igorom Mikolom, osuđenim bjeguncem s tjeralice koji se prošle godine predao peruanskoj policiji. Sjedište East Cofacea je u baraci u Orange Cityju.

Na istoj lokaciji, na istom kućnom broju, nalazi se još nekoliko tvrtki sličnog kalibra, a nekad je tu poslovala i tvrtka Modul LLC pod palicom Gorana Sudarevića, koji je nakon tri godine bijega ovog lipnja izručen Hrvatskoj iz Venezuele. Hoće li trag policiju odvesti do Južne Amerike i je li otamo stigao kokain u torbicu Romane Bunić, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:19