NAJMODAVAC CAFFE BARA INDUSTRY

TKO JE VLASNIK LOKALA NA KOJI JE BAČENA BOMBA? Robert Duno priveden je zbog šverca kave

 Robert Duno / Facebook

ZAGREB - Robert Duno (37), vlasnik obrta Pitstop na koji se vodi caffe bar Industry, ima sjedište u Puškarićevoj ulici u Lučkom i suvlasnik je sa suprugom.

Obrt je bio registriran za građevinske poslove, a odjavljen je još 2012. godine prema podacima Poslovne Hrvatske. U zajedničkoj akciji SIPA-e i Uprave za neizravno oporezivanje BiH 27. ožujka 2013. Duno je bio je priveden s još trojicom svojih sumještana iz Kiseljaka, a bilo je i privedeno 13 carinika zbog sumnje da su sudjelovali u nezakonitom uvozu kave u Bosnu i Hercegovinu. Radilo se o nastavku akcije Panama.

Jedan od privedenih bio je i dužnosnik SIPA-e, federalne agencije za istrage, zbog sumnje da je osumnjičenima odavao informacije. Preko carinskih ispostava Bosanska Gradiška i Bihać uvezeno je 138 šlepera kave, koja je prilikom uvoznog carinjenja lažno deklarirana kao soja ili glina, a sve radi izbjegavanja plaćanja taksi i trošarina.

Sumnjalo se da je proračun BiH oštećen za 30 milijuna konvertibilnih maraka. Tužiteljstvo sumnjičilo je uhićene da su bili dio organizirane skupine koja je od siječnja 2009. godine do kraja kolovoza 2011. godine organizirali i prokrijumčarila 139 kamiona sirove kave. Tužiteljstvo je to okarakteriziralo kao udruživanje radi organiziranog kriminala. Do Roberta Dune jučer nismo uspjeli doći.

Robert Duno, svom se profilu na Facebooku pokazao se kao veliki ljubitelj mafijaškog kuma Al Caponea jer je istaknuo njegov citat i veliku fotografiju. Obrt na koji se vodi caffe bar Industry ima u suvlasništvu sa svojom suprugom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:18