VOZILA U PLAMENU

TKO JE ZAPALIO DVA AUTA I MOTOCIKL U VLASNIŠTVU ČLANOVA ISTE OBITELJI Motocikl je koristio nekadašnji policijski vježbenik, u službi je dobio otkaz...

 
 Nikola Vilić / HANZA MEDIA

Broj zapaljenih vozila na području PU splitsko-dalmatinske u ovoj godini službeno se popeo na sedam, javlja Slobodna Dalmacija. Naime, očevidom požara koji je izbio u noći 11. travnja, oko 1.50, u Svetom Kaji, na parkiranim kombi vozilima fiat i mercedes, utvrđena je sumnja da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar.

I u četvrtak je gorjelo u Podstrani. Izbio je požar oko 2 sata u noći na osobnom vozilu toyota avensis, u vlasništvu 34-godišnje ženske osobe, citroenu C3 u vlasništvu 71-godišnjeg muškarca i motociklu suzuki burgman u vlasništvu 38-godišnjaka, koji je nekada bio policijski vježbenik i koji je nakon nekoliko mjeseci službe dobio otkaz.

Otkaz je dobio jer je sredinom 2007. udario vlasnika jednog kafića govoreći mu da će mu uzeti kafić, a nakon toga je preko jednog specijalnog policajca tražio da ugostitelj povuče iskaz i da kaže kako je pao niz stube.

Sva tri zapaljena vozila u vlasništvu su 38-godišnjakove obitelji, pa je tako sestra vlasnica toyote, otac citroena, a on motocikla.

Tu policija još uvijek istražuje je li požar namjerno izazvan ili su parkirana vozila izgorjela na neki drugi način.

Sedam slučajeva se istražuje

Od odjela za izvještajnu analitiku PU splitsko-dalmatinske doznaje se da je od početka ove godine evidentirano ukupno 29 požara na prometnim sredstvima, a u sedam od tih 29 požara je "ljudska ruka" podmetnula požar. Čak 22 požara su nastala zbog tehničke neispravnosti na vozilima.

Nažalost, u svih sedam slučajeva namjerne paljevine vozila policija još uvijek nije našla počinitelja iako je u tijeku krim-istraživanje.

Nikola Vilić / HANZA MEDIA

Najprije je počelo s namjernom paljevinom 20. siječnja ove godine u Imotskoj ulici u Splitu, kada je na renault laguni u vlasništvu 27-godišnjaka izgorio lijevi prednji pneumatik i blatobran, a šteta je bila tri tisuće kuna.

Prava, velika šteta nastala je u idućoj namjernoj paljevini početkom veljače, kada je planuo džip range rover u ulici Križine 22 A.

U Varaždinskoj ulici u Splitu je 31. ožujka izbio požar na osobnom vozilu renault clio, a 3. travnja u Stobreču, u Ulici 4. gardijske brigade, pokraj križanja za TTTS, izgorjela su tri teretna vozila marke volvo i scania.

Ubrzo nakon toga se na svom Facebook profilu oglasio i nesretni vlasnik teretnih vozila Ivan Batalić, koji je ponudio nagradu od 10 tisuća eura onome tko mu pomogne pronaći krivca.

No, unatoč trudu policije i dobroj nagradi za građane, počinitelj je ostao još neotkriven.

Zadnja namjerna paljevina dogodila se 8. travnja u Kaštel Starom kada je izbio požar na osobnom vozilu seat leon, koji je većim dijelom izgorio, a u eksploziji gume oštećeno je i osobno vozilo renault clio, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:15