STARI POLICIJSKI ZNANCI

TKO SU HRVATI UHIĆENI S GOTOVO TONU I POL KOKAINA Jedan je poznat po bacanju heroina kroz prozor, drugi je s cijelom obitelji punio novinske stupce

 
 NCA

Jedan Zadranin (33) i jedan Bibinjac (42) (podaci poznati redakciji Slobodne Dalmacije), uhvaćeni su u akciji švercanja 1400 kilograma kokaina u akvatoriju Azorskih otoka na području Portugala. Drogu su prevozili na jedrilici "SY Oggi" preko Atlantskog oceana prema Europi, piše Slobodna Dalmacija.

Na brodu su bile ukupno četiri osobe, a konačna destinacija za isporuku kokaina vrijednog nekoliko desetaka milijuna eura bila je Velika Britanija, odnosno europsko tržište.

Uz dvojicu Hrvata otprije poznatih hrvatskoj policiji zbog sudjelovanja u preprodaji droge, na jedrilici su bili britanski državljanin iz Torquaya te državljanin Nizozemske.

NCA

Prema neslužbenim podacima, uhićeni 42-godišnji Bibinjac je ranije bio osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog preprodaje heroina. Bibinjac se, prema optužnici, pokušavao riješiti heroina tako da ga je prosuo kroz otvoreni prozor sa suvozačkog mjesta. No, u tom trenutku su ih uhitili policajci. Pretresom je kod njega pronađeno 24,6 grama heroina, a još 10,63 grama detektirano je u unutrašnjosti automobila "usisavanjem".

Zadranin je također punio stupce crne kronike prije desetak godina kada je zbog preprodaje droge, kao razvijenog obiteljskog biznisa, cijela obitelj - njegov otac, majka i brat - u isto vrijeme završila iza rešetaka.

NCA

Ovo je inače treći slučaj da su Zadrani uhićeni u velikim krijumčarskim akcijama kokaina.

U dva prethodna slučaja riječ je bila o rekordnim količinama: u akciji "Jadera" u svibnju 2012. troje Zadrana palo je na Karibima sa 174 kilograma kokaina, a nakon toga uhićen je i 54-godišnji skiper iz Zadra, čija je jedrilica u akciji "Maska" zaustavljena na Azorima. Prevozio je čak 1,1 tonu čiste droge koja na tržištu vrijedi 44 milijuna eura.

U oba slučaja uhićeni su nakon višemjesečnog praćenja i prisluškivanja, i to zahvaljujući suradnji policija nekoliko država, piše Slobodna Dalmacija.

NCA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:31