PODUZETNA BANDA

TKO SU PREVARANTI KOJE SUMNJIČE DA SU STARCIMA OTIMALI IMOVINU Poduzetna banda: Kako su se mladi inovatori našli u ekipi koja je varala i pljačkala

 

Mladići nisu bili ni svjesni što ih je snašlo. Sve je “zakuhala” Đurđa. Ona je bila mozak cijele priče. Oni su samo imali zalagaonice i time su se godinama legalno bavili...

Ovo je rekao poznanik dvojice Karlovčana, D.B. (33) i D.Š. (29), koji su u utorak uhićeni kao dio peteročlane kriminalne skupine za koju se sumnja da je dulje vrijeme brutalno varala i iskorištavala starije osobe nudeći im razne usluge, ljubavne veze, brakove čime ih je dovodila u stanje omamljenosti, opijenosti i zablude kako bi im otimala imovinu.

Zemljište

Karlovčanin F.K.B. (28), inače vlasnik lanca zalagaonica te Milan Udorović (41) iz Velike Gorice, završili su u istražnome zatvoru u Zadru zbog sumnji da su od 72-godišnjega umirovljenika iznudili građevinsku parcelu u Ražancu i stan u Zadru. Suprugu Milana Udorovića, Đurđu (32), sudac istrage je pak pustio da se brani sa slobode. Jučer je istražni zatvor određen i protiv B.-ovog brata D. (33) te karlovačkoga inovatora D.Š. (29), inače poslovnoga partnera F.K.B. u poslu sa zalagaonicama.

Sve njih policija i zadarsko Općinsko državno odvjetništvo osumnjičilo je da su prošle godine iskoristili 72-godišnjega muškarca s područja Zadra kojega su zatočili, opijali te ga u tri navrata iskoristili. Prema optužbama, najprije su ga u rujnu prošle godine nagovorili da na svoje ime preuzme dva mobitela koje su zatim prodavali u svojoj zalagaonici u Zadru. Dva mjeseca kasnije umjesto mobitela nagovorili su ga da im prepiše građevinsko zemljište u Ražancu koje su zatim prodali za 10.000 eura.

Legalno

U rujnu prošle godine, pak, uzeli su mu i stan u Zadru nagovorivši ga da im formalno proda ispod cijene, a na kraju mu nikakav novac uopće nisu niti dali. Policija sumnja da su osumnjičenici na 72-godišnjaku zaradili oko milijun kuna. Prema obranama mladića, koji su u Karlovcu objedinili obiteljski trgovački biznis zalagaonica, za cijelu “priču” odgovoran je uhićeni bračni par Udorović, dok je karlovački dio ekipe poslovao legalno. “Oni su imali zalagaonice u koje je 32-godišnjakinja donosila mobitele. Poslovali su sasvim legalno. Moj klijent je u šoku jer nije nikad kazneno osuđivan. Bavi se trgovinom i nikad nije počinio kazneno djelo, a kamoli nekog oteo” - rekao je Š.-ov odvjetnik, Velimir Došen.

Novinari Jutarnjeg jučer je posjetio mjesto pored Velike Gorice u kojemu Udorovići žive.

Đurđa i Milan Udorović

Fatalna Đurđa

- Kad Đurđa nešto naumi, ne odustaje pa navaljuje dok čovjek ne poklekne. Milanov otac doselio prije rata. Bio je pošten čovjek. A Milan i brat žive uglavnom od prodaje starog željeza. No za Milana nam je bilo čudno kako su se lani u njegovom dvorištu počeli pojavljivati skupocjeni BMW-i, Audiji... Nismo primijetili da je Milan imao nekog zatočenog u kući, niti da je imao goste. Nedavno nam je nudio na prodaju zemljište u Ražancu. Rekao je da ga je naglo kupio, ali da mu ne treba. Nismo pitali detalje jer nam zemljište ne treba. Pričalo se po selu i da se Đurđa za jednog starijeg muškarca planirala udati radi sigurnije budućnosti, ali je taj deda navodno odustao u zadnji čas. Možda je i njega uspavala, priča nam susjed Udorovićevih.

Š. se u medijima pojavio prije nekoliko godina kada je patentirao ležaljku s ugrađenim sefom u kojemu bi kupači mogli ostaviti dragocjenosti kada su na plaži. Š. i braća B. pokrenuli su pak preko svoje tvrtke Bull vrlo uspješan lanac zalagaonica te imaju poslovnice diljem cijele države. Također kako bi lakše prodavali stvari koje im ostave u zalog osnovali su i agenciju za nekretnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:44