ISTRAGA U TIJEKU

'TOLIKO SU GA PREMLATILI DA JE PRAVO ČUDO ŠTO JE ŽIV' Tko je šipkama brutalno pretukao bivšeg brodskog inspektora: Motiv teškog zločina novac?

 Joško Šupić / Ilustracija / HANZA media

Dok je izlazio iz svoje zgrade u Puntarskoj ulici u splitskom Varošu napadnut je 63-godišnji O. V. - naime, njega su metalnim šipkama napala trojica muškaraca i to kad je izišao iz lifta prema stubištu, piše Slobodna Dalmacija.

O događaju je policiju izvijestila jedna žena, u srijedu ujutro oko sedam sati, a nesretni čovjek zadobio je teške tjelesne ozljede po nogama i gornjim dijelovima tijela. U KBC-u Split je utvrđeno da mu je slomljena desna noga te će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Njegovo stanje je isprva bilo toliko teško da policija nije mogla obaviti razgovor, ali se tijekom dana stabiliziralo, pa je čovjek ipak razgovarao s policijom, ali bez nekog konkretnog učinka.

Naime, nije znao ni tko su napadači ni koji su njihovi motivi.

Policija će pregledati sve snimke nadzornih kamera na trasi kojom su se kretali napadači, a obavljaju se i druge radnje iz domene policije u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja.

Napadnutog nema u kaznenim evidencijama, a od njegovih poznanika Slobodna Dalmacija doznaje da je imao neku zemlju koju je prodao te je od tog novca izgradio jednu manju zgradu.

Nitko od onih koji ga poznaju nije mogao reći je li tom prilikom imao poslovne partnere ili je zgradu napravio sam.

O. V. je dugo godina plovio na brodovima da bi u svom profesionalnom napredovanju dogurao i do inspektora na brodu, gdje je znao raditi i na procjenama u postupcima javne nabave za naručitelja Jadroliniju, i to uglavnom kao stručna osoba.

Postupak pregleda i ocjene ponuda provela bi tročlana komisija naručitelja, a O. V. bi bio često angažiran u svojstvu stručne osobe.

Koji je razlog napada na muškarca koji nema ni jednu mrlju u svome životu, a kamoli prekršajnu ili kaznenu prijavu, pokazat će policijska istraga.

Policija je odmah izišla na teren, gdje se obavlja očevid te se intenzivno traga za napadačima.

Neslužbeno se doznaje da su ga napadači najprije udarali po nogama, a potom i po gornjem dijelu tijela i rukama, tako da je pravo čudo što je preživio napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:39