NA SEDAM METARA DUBINE

TRAGEDIJA KRAJ CRESA: TIJELO RONIOCA KOJI JE NESTAO U UTORAK PRONAĐENO BEŽIVOTNO KOD OTOKA PLAVNIKA Stradalog Slovaka pronašao voditelj ronjenja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.05.2018. u 23:42

CROPIX

Tijelo slovačkog ronioca P.C. (1961.), koji je nestao u utorak tijekom ronjenja u creskom akvatoriju, pronađeno je u četvrtak popodne u moru kod otoka Plavnika, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

O pronalasku tijela 57-godišnjeg državljanina Slovačke u podmorju Plavnika dojavio je hrvatski državljanin I.K., voditelj ronjenja u istom ronilačkom klubu, u čijoj organizaciji je ronio i stradali Slovak.

Na mjesto pronalaska tijela krenula su plovila Lučke kapetanije Rijeka i riječke Pomorske policije.

Temeljem iskaza voditelja ronjenja, tijelo su pronašli ronioci koje je on danas prevezao na otok Plavnik, a uočili su ga na oko sedam metara dubine, u blizini mjesta gdje se protekla dva dana tragalo za nestalim Slovakom.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru je o pronalasku izvijestila Lučku kapetaniju Rijeka i Pomorsku policiju Rijeka. Njihovi djelatnici su odmah isplovili kako bi preuzeli tijelo, koje će biti prevezeno u Grad Krk te dalje, u okviru policijske istrage o uzrocima stradavanja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo