MOTORISTI MU ODALI POČAST

TRAGEDIJA KRAJ KRIŽEVACA: POKOPAN MLADIĆ KOJI SE MOTOCIKLOM ZALETIO U KAMION Preminuo je dan nakon što mu se rodila sestra...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.04.2019. u 12:34

Nikola Wolf / Podravski.hr

 

U trenucima prije sprovoda Stjepana Severa (20) iz Ladinca nedaleko od Križevaca, koji je prošle srijede tragično preminuo u teškoj prometnoj nesreći, nije se mogao, kako je tu uobičajeno, čuti tihi žamor ljudi koji kroz razgovor ispod glasa očekuju početak službe sprovoda, piše Podravski.hr.

Moglo se čuti samo kako puše britki sjeverac i tišina koja je odavala da se nalazite na mjestu velike tuge. Mjesno groblje u Cirkveni bilo je premalo za sve koji su se došli oprostiti od Stjepana, koji ih je napustio u cvijetu mladosti s cijelim životom ispred sebe.

Uz zvuke skladbe Tamburaški rastanak, koja je pratila izlazak Stjepanova lijesa iz mrtvačnice, sjetili smo se riječi Stjepanovih sumještana o tome kako je njihov poznanik i prijatelj bio vesela i vedra osoba, omiljena u društvu, piše Podravski.hr.

Nikola Wolf / Podravski.hr
 

Sprovodnu povorku je pak pratila zaglušujuća buka motora, koju su svojim motociklima stvarali Stjepanovi kolege motoristi i tako odali su počast svom prijatelju koji ih je prerano napustio. Stjepan Sever poginuo je u srijedu oko 7.40 sati u mjestu Kuštani nedaleko od svoje kuće. Stjepan se svojim motociklom zaletio u kamion koji je prelazio cestu iz jednog proizvodnog pogona u drugi. Mještani su kazali da je to na tom mjestu uobičajen prizor te da već dugo upozoravaju da bi se ovakvo što moglo dogoditi. Od siline udarca preminuo je na mjestu nesreće.

Nikola Wolf / Podravski.hr
 

Dogodilo se to niti dan nakon što je Stjepanova majka Mirela rodila njegovu seku. Tako je sreća zbog prinove u obitelji odjednom zamijenjena tugom nevjerojatnog gubitka, koju zasigurno najviše osjećaju Stjepanovi roditelji i sestre. Stjepan je motocikl na kojem je poginuo kupio nedavno, a još nije imao ni položen vozački ispit.

Nikola Wolf / Podravski.hr
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo