OBUSTAVLJEN PROMET

TRAGEDIJA NA STAROJ KLIŠKOJ CESTI Sudarila se dva autobusa i automobil, jedna osoba preminula, 14 ih je ozlijeđeno

 
 Duje Klarić / CROPIX

Broj osoba ozlijeđenih u prometnoj nesreći u kojoj su u ponedjeljak ujutro na staroj kliškoj cesti sudjelovala dva autobusa i osobni automobil, pri čemu je jedna žena poginula, povećao se na 14, a riječ je uglavnom o lakšim ozljedama, doznaje se u bolnici.

Iako su među putnicima u jednom autobusu bila i djeca nitko od njih nije ozljeđen, kažu u KBC-u Split. U drugom autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza bili su pripadnici Hrvatske vojske na putu od Sinja do Splita.

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je u tom autobusu ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske kojima je pomoć pružena u KBC-u Split.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak u 7,37 sati na staroj kliškoj cesti kad je osobni automobil udario u autobus Makarskog prometa, nakon čega je drugi autobus, pokušavajući izbjeći sudar, udario u ogradu uz cestu. Na mjestu nesreće poginula je 56-godišnja vozačica iz automobila.

U bolnici kažu da su ozljeđeni zadobili uglavnom lakše ozljede, dok je jednoj osobi slomljena podlaktica. Neki putnici su natučeni prilikom pada, a nekima je stavljen Schanzov ovratnik.

Među ozlijeđenima je i putnica Danijela Delić koja kaže da ih je ograda spriječila da ne završe u provaliji. "Nisam direktno vidjela sam čin sudara. Znam da se autobus u jednom trenutku prevrnuo, natukla sam se tom prilikom, onda se vratio..... Ne mogu od šoka uopće govoriti. Da nije bilo te ograde mi bi tko zna gdje završili u provaliji", ispričala je putnica novinarima.

Pripadnici Hrvatske vojske ozlijeđeni u prometnoj nesreći kod Klisa

MORH je priopćio kako je u prometnoj nesreći kod Klisa u kojoj su sudjelovala dva autobusa i jedno civilno vozilo ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske.

Naime, pripadnici Hrvatski vojske nalazili su se u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split i zatražili su liječničku pomoć koja im je pružena u KBC-u Split, dodaje se u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:08