TUŽNA VIJEST

TRAGEDIJA NA TRIGLAVU, POGINUO HRVATSKI PLANINAR Pao je u 100 metara duboku provaliju, sinu pred očima

Slaven Sučević
 HPD Malačka

HPD Malačka iz Kaštel Starog objavili su na svojoj Facebook stranici tužnu vijest o tragičnoj smrti njihovog člana 49-godišnjeg Slavena Sučevića koji je život izgubio u subotu rano poslijepodne tijekom silaska s Triglava prema Planiki, piše Slobodna Dalmacija.

- Tijekom uspona na Triglav tragično je preminuo naš član, Slaven Sučević, sin, otac, brat, suprug, kapetan fregate HRM, profesor i nadasve divan čovjek i prijatelj. Tuga i bol su preveliki, jednostavno nestvarni.. Kako je većina članova u velikom šoku, molim da ih rasteretite bilo kakvih dodatnih pitanja o detaljima pogibije. HPD Malačka će iskazati počast Slavenu Sučeviću, a o svim detaljima i danu sprovoda dobit ćete pravovremenu informaciju - napisao je Zvonimir Perica, predsjednik HPD Malačka.

Kaštelanski planinari boravili su u Sloveniji na trodnevnoj turi. Dio njih sudjelovao je na lakšoj planinarskoj turi, a dio se odlučio odraditi feratu i uspon na Triglav, a među njima bio je i Sučević.

Prema pisanju 24sata, uspon je iznimno zahtjevan jer put u jednom pravcu traje od šest do osam sati. Zbog toga su se samo fizički najspremniji mogli upustiti u taj pothvat. Sučević se spuštao sa sinom (15), koji je bio 20-ak metara udaljen od njega, dok je Slaven bio među zadnjima. Prilikom silaska na završetku sajle propao je kamen. Sučević je pao u provaliju duboku 100 metara. Helikopter je stigao za 20 minuta, no bilo je prekasno.

Slaven Sučević bio je član Izvršnog odbora društva, kapetan fregate HRM-a, mornarički časnik u Hrvatskom vojnom učilištu i predavač na Pomorskom fakultetu, oženjen i otac troje djece. Kada će tijelo nesretnog planinara biti dovezeno u Kaštela još uvijek se ne zna.

Samo nekoliko sati prije u subotu, u Julijskim Alpama poginuo je 34-godišnji slovenski planinski trkač Jure Ribnikar tijekom uspona na Spodnji Rokav, tek 300 metara pred vrh od 2589. Unatoč brzoj intervenciji posade helikoptera, momak je nažalost umro.

Kaštelansko društvo u kolovozu prošle godine zadesila je također tragedija kada je njihov predsjednik Petar Penga preminuo na planini Veliki Korab, najvišoj planini Makedonije i Albanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 07:27