ŽAJA IDE NA SUD

TRAGEDIJA O KOJOJ JE HRVATSKA BRUJALA VIŠE OD DESET GODINA Konačno optužili glavnog sumnjivca za strašnu smrt sestara Filipović na autocesti

 HANZA MEDIA

Gotovo jedanaest godina nakon stravične nesreće u kojoj su život izgubile sestre Gordana i Višnja Filipović, Državno odvjetništvo je u srijedu objavilo da je podignulo optužnicu protiv Roberta Žaje, 47-godišnjaka kojeg sumnjiče da je izazvao tragediju.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 15. prosinca 2006. godine, a policija je pronašla krivca tek prije nešto više od šest mjeseci, točno deset godina od tragedije. Žaja je osumnjičen da se na autocesti A6 kod Čavala kretao u suprotnom smjeru kako bi si skratio put do kuće, ali baš u tom trenutku naišao je automobil u kojem su bile sestre Filipović. Da bi izbjegla frontalni sudar, Višnja je naglo skrenula i automobil zabila u rub ceste nakon čega se Toyota Yaris nekoliko puta prevrnula.

- Optužnicom se okrivljenika tereti da je u večernjim satima 15. prosinca 2006. upravljao osobnim vozilom Renault Clio autocestom A6, na Čavlima, kretao se autocestom u zabranjenom smjeru pristajući da time ugrozi sigurnost drugih sudionika u prometu. Takvom vožnjom je dolaskom kod kilometarske oznake 76+600 naišao na osobno vozilo marke Toyota Yaris kojim je iz dozvoljenog pravca upravljala tada 22-godišnja hrvatska državljanka, koja je izbjegavajući izravan sudar s njegovim vozilom naglo skrenula udesno, uslijed čega je vozilom udarila u ivičnjak pa se automobil više puta prevrnuo od udara. Vozačica i njezina tada 18-godišnja sestra smrtno su stradale, dok su trojica suputnika u istom vozilu zadobili lake tjelesne ozlijede - objavio je DORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:10