SMRT NA CESTI

TRAGEDIJA U DUBROVNIKU U teškoj prometnoj nesreći poginuo mladi hrvatski reprezentativac

 
Andro Zarač (desno)
 Damir Krajač / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na predjelu Batahovine u Dubrovniku smrtno je stradao igrač MNK Squrea Andro Zarač, potvrdio je za portal Dulist predsjednik kluba Željko Raguž.

- Nažalost, informacija je točna. Igrao je turnir na Kantafigu, nakon toga je sjeo na motor, nije bio problem u brzini, već se s njega srušio zbog zastoja srca - rekao je Raguž.

Liječnici su ovog 19-godišnjaka pokušali reanimirati, ali, nažalost, nisu uspjeli.

Andro Zarač bio je vrlo talentiran igrač MNK Squarea u kojem je igrao kroz protekle dvije sezone, a prošle je godine nastupio za hrvatsku U 19 futsal reprezentaciju u kojoj se iskazao kako golovima tako i prikazanom igrom.

Informaciju o njegovoj smrti na svom je Facebooku objavio i njegov klub MNK Squre.

Kako piše Dubrovački vjesnik, Zarač je za MNK Square debitirao u 1. kolu sezone 2017./18. protiv Uspinjače u Gospinom polju. Mladi nogometaš bio je jedan od ključnih igrača kadetske momčadi Squarea, koja je 2017. osvojila broncu na državnom prvenstvu. Tresao je suparničke mreže u toj svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni u dresu prve momčadi, kao i u tom svom prvom nastupu za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina (bio je dvostruki strijelac u pobjedi 6:5 protiv Makedonije u Karlovcu).

Bio je neizostavan na svim malonogometnim turnirima u Gradu i šire, najviše sa svojom ekipom Rekreativci.

Zaračove sestre Katarina i Matea nastupaju za ŽKK Ragusa s kojim su igrale finala hrvatskog Kupa te, polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske.

Podsjetimo, noćas, nešto iza ponoći, na predjelu Batahovine u Dubrovniku došlo je do teške prometne nesreće, javlja Dubrovački dnevnik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 19-godišnjak upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Dubrovnika u pravcu Sustjepana, te je u jednom trenutku, iz neutvrđenih razloga, vozilom skrenuo desno i udario u brdo.

Uslijed udara, 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja suputnica pali su na kolnik dok se moped nastavio nekontrolirano kretati po kolničkoj traci.

Uslijed zadobivenih ozljeda 19-godišnji vozač mopeda smrtno je stradao na mjestu događaja, dok je 18-godišnja suputnica lakše ozlijeđena.

Vozač mopeda i suputnica su za vrijeme vožnje nosili zaštitne kacige. Za vrijeme trajanja očevida promet na ovom dijelu ceste bio je u potpunosti zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:06