PRONAĐENA DVA TIJELA

Tragedija u N. Gradiški: Anja iz showa ‘Ljubav je na selu‘ preminula od trovanja ugljičnim monoksidom

Neslužbeno doznajemo da su preminuli Tihomir K. i Anja B., ali o prirodi njihovog odnosa susjedi nisu znali puno reći

Anja B.

 Rtl

Muškarac u dobi od 40 godina i žena od 38 godina pronađeni su u subotu mrtvi u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški. Iz PU brodsko-posavska potvrdili su nam da je riječ o nesretnom slučaju.

''U Novoj Gradiški, u Ulici M. Jurić Zagorke, u subotu, oko 17.30 sati, u obiteljskoj kući, pronađena su dva mrtva tijela (muškarac rođ. 1982. i žena rođ. 1984.). Pregledom mrtvih tijela nisu uočeni tragovi nasilja. Očevid je obavljen u suradnji Županijskog državnog odvjetništva, policije i inspektora zaštite od požara, kojim je utvrđeno da je od 3. do 5. veljače, uslijed neispravnosti instalacija peći na kruta goriva, došlo do istjecanja plina ugljičnog monoksida u prostorije obiteljske kuće, trovanja i smrti dvije osobe'', izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

Neslužbeno doznajemo da su preminuli Tihomir K. i Anja B., ali o prirodi njihovog odnosa susjedi nisu znali puno reći. Da nešto nije u redu, prva je posumnjala Tihomirova sestra koja živi u Engleskoj i koja ga je nekoliko puta zvala na telefon, ali joj se on nije javljao.

Sestra je potom u subotu kazala svojoj kćerki da ode do ujaka i vidi što se događa. Djevojka je stigla sa svojim dečkom i njegovim ocem, a vrata dvorišne kuće u kojoj je Tihomir, inače po zanimanju soboslikar, živio bila su zaključana. Nazvala ga je na telefon i čuli su da u kući zvoni, ali nitko se nije javljao. Tada je otac njezina dečka provalio ulazna vrata, ušli su u kuću i zatekli dva beživotna tijela.

Anja B., inače, hrvatskoj je javnosti poznata i kao sudionica TV showa 'Ljubav je na selu'. Također, Anja se prije dvije godine našla u središtu priče u kojoj je, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, bila žrtva pokušaja ubojstva Josipa L. (58) iz Slakovaca. Riječ je o događaju od 22. ožujka 2020., kada je u Josipovoj obiteljskoj kući u Slakovcima usmrćena Željka J. (45) iz Vinkovaca, žena s kojom je Josip planirao živjeti.

U kući je, pak, bila i Anja B., koja je neko vrijeme živjela s Josipom. Policija je tog dana zaprimila dojavu da je u Slakovcima žena ubijena nožem u prsa. Poziv je došao iz susjedne kuće u koju je otrčala Anja B., koja je, dakle, prijavila ubojstvo, a Josip L. je uhićen te je protiv njega ubrzo podignuta optužnica za ubojstvo Željke J., pokušaj ubojstva Anje B. kao i za prijetnje smrću Anji. No, u veljači prošle godine Županijski sud u Vukovaru nepravomoćno je oslobodio Josipa optužbe za sva tri kaznena djela

- Troje ljudi u kući od kojih je jedno ubijeno, a dvoje na slobodi. Tu nešto ne štima, zar ne? Ja sam oslobođen krivnje. Znam da je nepravomoćno i da sam tek na pola bitke, ali mene su spasile nadzorne kamere koje imam na imanju i na kojima se vidi da Anja istrčava iz moga doma s nožem u ruci te ga odbacuje i odlazi nekoliko kuća dalje kod osobe s kojom inače ne govorim, kako bi me prijavila za ubojstvo – ispričao je Josip L. prije godinu dana za Jutarnji list. ŽDO u Vukovaru uložilo je žalbu na takvu presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:18