HOROR U SREDIŠĆU

TRAGEDIJA U ZAGREBU: VOJNI POLICAJAC POGINUO NA SLUŽBENOM MOTOCIKLU NAKON ŠTO GA JE UDARIO AUTOMOBIL Prebacili su ga na Rebro, ali nije mu bilo spasa

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

Pripadnik Pukovnije Vojne policije razvodnik Darko Mujić preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda opasnih po život, koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u u 13 sati i 45 minuta na području zagrebačkog naselja Središće, odnosno na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice SR Njemačke. Prva dojava policiji je bila da je automobil udario motociklista.

U priopćenju Ministarstva obrane se navodi da je prema trenutno dostupnim informacijama razvodnik stradao na službenom motociklu pri povratku sa službene zadaće u matičnu postrojbu.

Pripadnik Pukovnije Vojne policije sudjelovao je na Memorijalu "Šime Buzov" koji se održavao u Puli.

Nakon nesreće, vojnik je hitno zbrinut u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je preminuo od posljedica teških tjelesnih ozljeda opasnih po život.

Na mjesto događaja upućeni su pripadnici vojne i civilne policije te je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja.

Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske, razvodnik Darko Mujić rođen je 1980. godine u Novoj Gradišci. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2005. godine. Cijeli svoj radni vijek u Hrvatskoj vojsci proveo je kao pripadnik Vojne policije.

Tijekom profesionalne i uzorne karijere vojnog policajca posvetio se prometnoj struci. Kontinuirano se educirao u ovom području i završio je više tečajeva i obuka u Hrvatskoj vojsci i MUP-u. Za uspješno izvršavanje zadaća ocjenjivan je visokim ocjenama, a za ostvarene rezultate u radu je i pohvaljen.

Povodom nesretnog događaja, sućut obitelji Mujić uputili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

U posljednja dva tjedna ovo je već druga prometna nesraća u kojoj je poginuo pripadnik Pukovnije Vojne policije.

Na autocesti između Karlovca i Zagreba 11. rujna poginuo je pozornik Josip Perić kada je na njega na zaustavnoj traci naletio civini kamion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:57