SMRT U JADRANU

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Kod otoka Ugljana pronađeno tijelo nestalog poljskog nautičara

Ilustracija
 Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Tijelo nestalog 67-godišnjeg poljskog nautičara pronađeno je u nedjelju kod otoka Ugljana, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Potraga za nestalim nautičarem započela je oko 8 sati, kad su službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, zaprimili poziv skipera jedrilice "Levant", u vlasništvu domaće charter tvrtke, koji je prijavio nestanak jednoga člana posade, T.Z.-a.

MRCC Rijeka pokrenula je nakon toga koordiniranu potražno - spasilačku akciju s Lučkom kapetanijom (LK) Zadar i Pomorskom policijom (PP) Zadar, a u dogovoru s Obalnom stražom u pripravnost je stavljen i zrakoplov tipa "Pilatus", u slučaju potrebe za angažiranjem zračne potrage.

Na charteriranoj jedrilici "Levant", s koje je prijavljen nestanak poljskog nautičara, nalazilo se još deset članova posade, svi državljani Poljske, uključujući skipera, koji su u okviru očevida i istrage koje provode službenici Zadarske kapetanije i Policijske uprava Zadarske, zadržani na zatečenoj poziciji, uvali Muline na otoku Ugljanu.

Prema izjavama članova posade, nestanak njihova člana primijetili su u nedjelju u 7 sati.

Oko 10,30 sati u MRCC Rijeka zaprimljena je obavijest očevica, koji je iz svoje brodice uočio plutajuće tijelo u moru, oko jednu nautičku milju sjeverno od mjesta Sušica na otoku Ugljanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:21