UŽAS

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA MLADIĆEM KOJI JE IZ VINODOLSKOG JET SKIJEM OTIŠAO NA ZRĆE I NIJE SE VRATIO 'Našli smo njegovo beživotno tijelo u moru...'

 Ante Baranić / CROPIX

Potraga za nestalim turistom M.K,, 27-godinjim hrvatskim državljaninom, završila je, na žalost, tragično. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture večeras su izvjestili da su službenici Lučke ispostave Starigrad - Paklenica pronašli njegovo beživotno tijelo danas u 18.05 sati u okviru organizirane potrage na poziciji oko jedne nautičke milje sjeverno od uvale Gorička.

Ranije danas na toj je lokaciji pronađen napušteni 'JET-ski' nestaloga. Nacionalna središnjica za usklađivanje, traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) je o pronalasku obavijestila Pomorsku policiju Zadar te Policijsku upravu Ličko - senjsku, nakon čega je tijelo u 18.50 sati ukrcano na spasilačku brodicu Lučke ispostave Starigrad - Paklenica te prevezeno u istoimeno mjesto i predano u daljnje postupanje policiji, kažu u Ministarstvu.

Opsežna pomorska, kopnena i zračna potraga za M.K., čiji nestanak su prijavili članovi njegove obitelji, trajala je od jutra.

M.K. je jučer popodne sa 'JET-skijem' pogonske snage 171 kW, hrvatske zastave isplovio iz smjera Novog Vinodolskog prema Zrću, na otoku Pagu. Odatle se posljednji puta telefonski javio prijateljima i članovima obitelji u ponedjeljak u 20 sati. Od tada su s njim izgubili svaki kontakt.

Pomorska potraga odvijala se u području Podvelebitskog kanala i Paškog arhipelaga, gdje je angažirana i kopnena potraga. U uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Paga, preko puta Lukova Šugarja, danas poslijepodne službenici Lučke ispostave Novalja pronašli su plovilo nestalog turista.

U spremniku plovila bile su i osobne stvari nestaloga, no nedostajao je ključ za paljenje koji je morao nositi pričvršćen za narukvicu. Stoga se pretpostavilo da je M.K. u nekom trenutku pao sa plovila u more, a plovilo je nastavilo plutati do pozicije nasukanja.

Kopnenu potragu, uz policajce iz Policijske uprave Zadarske, predvodio je i HGSS, čijih se 16 pripadnika sa dva psa tragača pretežito preorijentiralo na područje pronalaska napuštenog plovila.

MRCC Rijeka je u koordinaciji sa Obalnom stražom RH tijekom današnjeg dana angažirala i zrakoplov tipa 'Pilatus'. Vremenske neprilike isključene su kao mogući uzrok eventualne pomorske nezgode ili nesreće, budući da su na moru vladali vrlo povoljni uvjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:31