UŽAS

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA MLADIĆEM KOJI JE IZ VINODOLSKOG JET SKIJEM OTIŠAO NA ZRĆE I NIJE SE VRATIO 'Našli smo njegovo beživotno tijelo u moru...'

    AUTOR:
    • Luka Benčić

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2018. u 19:37

Sibenik (sibenski kanal), 170711.
Svake godine u tijeku turisticke sezone Pomorska policija PU sibensko-kninske u vise navrata provede posebnu akciju kontrole na moru uz uobicajnu svakodnevnu permanentnu kontrolu kretanja plovila i kretanja plovila uz obalu. Akcija
Ante Baranić / CROPIX

Potraga za nestalim turistom M.K,, 27-godinjim hrvatskim državljaninom, završila je, na žalost, tragično. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture večeras su izvjestili da su službenici Lučke ispostave Starigrad - Paklenica pronašli njegovo beživotno tijelo danas u 18.05 sati u okviru organizirane potrage na poziciji oko jedne nautičke milje sjeverno od uvale Gorička.

Ranije danas na toj je lokaciji pronađen napušteni 'JET-ski' nestaloga. Nacionalna središnjica za usklađivanje, traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) je o pronalasku obavijestila Pomorsku policiju Zadar te Policijsku upravu Ličko - senjsku, nakon čega je tijelo u 18.50 sati ukrcano na spasilačku brodicu Lučke ispostave Starigrad - Paklenica te prevezeno u istoimeno mjesto i predano u daljnje postupanje policiji, kažu u Ministarstvu.

Opsežna pomorska, kopnena i zračna potraga za M.K., čiji nestanak su prijavili članovi njegove obitelji, trajala je od jutra.

M.K. je jučer popodne sa 'JET-skijem' pogonske snage 171 kW, hrvatske zastave isplovio iz smjera Novog Vinodolskog prema Zrću, na otoku Pagu. Odatle se posljednji puta telefonski javio prijateljima i članovima obitelji u ponedjeljak u 20 sati. Od tada su s njim izgubili svaki kontakt.

Pomorska potraga odvijala se u području Podvelebitskog kanala i Paškog arhipelaga, gdje je angažirana i kopnena potraga. U uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Paga, preko puta Lukova Šugarja, danas poslijepodne službenici Lučke ispostave Novalja pronašli su plovilo nestalog turista.

U spremniku plovila bile su i osobne stvari nestaloga, no nedostajao je ključ za paljenje koji je morao nositi pričvršćen za narukvicu. Stoga se pretpostavilo da je M.K. u nekom trenutku pao sa plovila u more, a plovilo je nastavilo plutati do pozicije nasukanja.

Kopnenu potragu, uz policajce iz Policijske uprave Zadarske, predvodio je i HGSS, čijih se 16 pripadnika sa dva psa tragača pretežito preorijentiralo na područje pronalaska napuštenog plovila.

MRCC Rijeka je u koordinaciji sa Obalnom stražom RH tijekom današnjeg dana angažirala i zrakoplov tipa 'Pilatus'. Vremenske neprilike isključene su kao mogući uzrok eventualne pomorske nezgode ili nesreće, budući da su na moru vladali vrlo povoljni uvjeti.

Izdvajamo