PROMETNA NESREĆE

TRAGIČNA SMRT KNINSKE PASTIRICE Nakon što je potjerala ovce preko ceste, na nju je naletjela Škoda Octavia i gurnula ju s ceste

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2019. u 15:52

Karlovac, 060119.
Jutros u 04.30 sati uz cestu na podrucju Vukmanica, nedaleko od Karlovca izgorio je osobni automobil Opel, karlovackih registarskih oznaka. Pozar su ugasili vatrogasci, nakon cega je u vozilu uoceno mrtvo tijelo za sada nepoznate osobe. Na mjestu dogadjaja policija provodi ocevid.
Na fotografiji: Ocevid policije na mjestu dogadjaja.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

 

U teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak u 9,50 sati dogodila na Državnoj cesti D-33 u mjestu Uzdolje kod Knina, smrtno je stradala 60-godišnja žena iz tog mjesta, dok je 58-godišnji muškarac zadobio lakše ozljede. Nakon što su potjerali ovce preko ceste, na njih dvoje naletio je osobni automobil Škoda Octavia šibenskih registracija kojim je upravljao 61-godišnji muškarac.

- Očevidom na mjestu prometne nesreće, uz prometnog vještaka, rukovodila je zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku. Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 61-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Škoda Octavia, krećući se iz smjera Drniša u smjeru Knina, dolaskom do mjesta prije skretanja za naselje Uzdolje, nije prilagodio brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, te je prednjim dijelom vozila zahvatio 60-godišnju pješakinju  koja se nalazila na središnjem dijelu kolnika. Od jačine udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je vozač s retrovizorom okrznuo 58-godišnjeg pješaka, koji je stajao uz  rub kolnika. Pješaci su prethodno potjerali stado ovaca preko kolnika navedene ceste Na mjestu prometne nesreće u 10,05 sati je konstatirana smrt 60-godišnje pješakinje,  dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozlijede s mogućnosti prekvalifikacije – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske

Protiv 61-godišnjeg vozača bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.  


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo