NESREĆA NA TREŠNJEVCI

TRAMVAJ NALETIO NA TRUDNICU 'Tekla je krv, a ona je vikala kako je boli trbuh. Svi su bili u šoku'

Mlada buduća 29-godišnja majka je nakon posjeta ginekologu zakoračila na tračnice i nije vidjela da prema njoj ide tramvaj. Sada su trudnica i njezina beba stabilno i uskoro idu kući
Zagreb, 190614.Tratinska 29.Mjesto na ulici gdje je tramvaj ZET-a naletio na automobil u kojem se nalazila trudna zena.Na fotografiji: tramvaj prilazi oznacenom mjestu.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomaš / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

Mlada buduća 29-godišnja majka na koju je u srijedu oko 11 sati u Tratinskoj ulici na Trešnjevci naletio tramvaj trenutno je stabilno, kao i njezino nerođeno dijete.

Naime, sudeći prema službenom policijskom izvješću, 29-godišnja djevojka u 7. mjesecu trudnoće hodala je južnim nogostupom Tratinske ulice. Kod kućnog broja 27 odlučila je prijeći cestu izvan obilježenog pješačkoj prijelaza. U tom trenutku na nju je naletio tramvaj broj 12 kojim je upravljao 39-godišnji vozač. Teško ozlijeđenoj trudnici pomoć je pružena u KB-u Sestre milosrdnice.

- Prema našim saznanjima, dijete je dobro, što je, uz zdravstveno stanje majke, najvažnije. Želje za brzim oporavkom gospođi je brzojavom uputio direktor ZET-a Ivan Tolić. Bude li prilike i kada to okolnosti budu dopuštale, rado ćemo posjetiti ozlijeđenu pješakinju. Naš vozač sa 18-godišnjim iskustvom svojom je reakcijom spriječio teže posljedice - rekao nam je jučer glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Prema njegovim riječima, vozač je poduzeo sve mjere kako bi pješakinju upozorio na nailazak tramvaja te pokušao zaustaviti vozilo u najkraćem roku i time spriječiti, odnosno ublažiti posljedice nesreće. Sukladno protokolu ZET-a, Prometni je centar, na temelju dojave, zatražio hitnu medicinsku pomoć i asistenciju policije. Iz tramvaja je izuzet i videonadzor koji bi trebao rasvijetliti okolnosti toga nemilog događaja.

Neslužbeno doznajemo da su mladoj trudnici u bolnici utvrđene lezije slezne i jetre i prijelom porečnih nastavaka slabinskih kralježaka. Ona i beba su stabilno i za koji dan bi trebali biti pušteni kući.

Jučer se na Trešnjevci pričalo samo o tom događaju. Brojni stanari Tratinske i slučajni prolaznici svjedočili su nesreći jer se ona dogodila u vrijeme kada je taj dio Trešnjevke prepun ljudi.

- Čula sam da je djevojka bila na pregledu kod ginekologa koji u Tratinskoj ima svoju ordinaciju. Hodala je po nogostupu i odjednom samo zakoračila na tramvajske tračnice. Vozač je počeo ‘trubiti’, no ona je ostala kao ukopana na mjestu. Sva sreća da nije vozio brže jer bi prešao preko nje. Ovako ju je samo odbacio - ispričala nam je jedna prodavačica.

Mlada je trudnica nakon udarca ostala ležati nasred ceste. Iz nosa joj je tekla krv, a ona je vikala kako je boli trbuh. Svi su bili u šoku. Nitko se nije mogao ni pomaknuti.

- Ljudi nisu znali što učiniti. I onda je jedan mladić izletio iz tramvaja, skinuo majicu i pokušao joj njome zaustaviti krvarenje iz nosa - kaže nam drugi očevidac.

Ekipa Hitne pomoći, kažu nam očevici, stigla je nakon 20-ak minuta i odvezla mladu trudnicu u bolnicu u Vinogradskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:35