ISKAZ SVJEDOKA

'Tražila me da nađem nekoga tko bi razbio frizerski salon u centru'

Mario H. (44) tvrdi da mu dr. Iva Popović duguje 40.000 eura
 Marko Todorov / CROPIX

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje fizijatrici iz Klinike za traumatologiju dr. Ivi Popović (37), optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna, a svjedočio je Mario H. (44), grafički tehničar koji tvrdi da mu fizijatrica duguje više od 40.000 eura.

- Ivu Popović sam poznavao i prije posudbe novca jer je stanovala u stanu kod Žarka Kraljevića na Novoj Vesi, gdje sam ja imao lokal Zodiac. Moja je djevojka imala saobraćajku pa sam Ivu zamolio za pomoć. Iva mi je nakon toga rekla da je naslijedila veliko bogatstvo, 12 milijuna eura, te da mora imati sredstva na svom računu kako bi taj novac mogla izvlačiti iz fondova. U više navrata sam joj dao novac. Prvi put 5000 eura koje mi je vratila. Zatim 15.000 eura te 12.000 eura i na American sam joj još digao 40.000 kuna, ali to mi nije vratila. Kad sam shvatio da sam optužen, poslao sam joj poruku da će odrobijati pet godina. Na to mi je Iva odgovorila da što joj je pet godina u odnosu na bogatstvo koje će dobiti kad izađe iz zatvora - opisao je svoje neugodno iskustvo s fizijatricom Mario H. Iz njegova susjedstva Iva Popović se odselila nakon Kraljevićeve smrti, pa je otišao kod nje na novu adresu, preko puta hotela Sheraton.

- Govorila je da je iznuđuju neke osobe, a zapravo je ona sve njih izvarala i prikazala da je kamatare. Od mene je tražila da joj nađem nekoga tko bi razbio frizerski salon u Draškovićevoj, čiji je vlasnik valjda netko koga je prevarila. Kad sam kasnije pokušavao doći do svog novca, Iva mi je jednom javila da joj je očuh dobio rak, pa da je ona dobila rak... - zaključio je Mario H., koji s fizijatricom o posudbi novca nije sačinjavao nikakve potvrde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:35