ŠTO ĆE MU TO?!

TROGIRANIN SPREMAN ZA TREĆI SVJETSKI RAT Policija popadala na tlo kad mu je upala u kuću, među oružjem pronašli i lanser raketnog sustava!?

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.11.2016. u 11:16

Mate Piškor / Hanza Media

Ilustracija

Veću količinu oružja i streljiva, među kojima i lanser raketnog sustava, pronašla je policija u srijedu u Trogiru u kući 37- godišnjaka, koji je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je u četvrtak splitsko- dalmatinska Policijska uprava.

Uhitili su ga policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta u srijedu kada je policija temeljem naloga nadležnog suda obavila pretragu njegovog doma, te pronašli i oduzeli veću količinu oružja i streljiva koje je muškarac ilegalno posjedovao.

U kući mu je bila automatska puška sa tromblonskim nastavkom, automatska puška sa spremnicima u kojima je bilo 37 komada streljiva, dva pištolja sa spremnicima, šest metalnih spremnika za automatsku pušku u kojima je bilo 180 komada streljiva, dva prazna spremnika za automatsku pušku, lanser raketnog sustava, tri topnička projektila, dvije lovačke patrone, te 139 komada različitog streljiva.

Nakon što je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 37- godišnjakom, protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, te optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo