UHIĆENI U TORINU

TROJE HRVATA 'PALO' U ITALIJI, KARABINJERI OSTALI U NEVJERICI TIJEKOM PRETRESA Zaplijenili im keš, satove i torbe pa našli predmet koji ih je šokirao

Rješavajući serije provalničkih krađa koje su se zaredale u torinskom kraju, talijanski karabinjeri ostali su iznenađeni dok su pretresali jednu kuću u okolici Torina u kojoj žive hrvatski državljani.

Osim 1700 eura gotovine odložene na noćnom ormariću, “trn u oko” su im bili i skupocjeni predmeti. Riječ je o nekoliko satova Rolex, Cartier i Bulgari te Yves model Camani, originalnim muškim i ženskim torbama i novčanicima renomiranih modnih marki te prestižnim olovkama Parker i Cartier. Kriminalisti su uvjereni da sve pronađeno potječe iz različitih krađa i provala u vozila, stanove, vikendice... Prema prvim procjenama vrijednost oduzete robe je oko 90.000 eura.

Od tih troje uhićenih hrvatskih državljana, dvoje starih 56 i 60 godina ima prebivalište u nomadskom kampu u torinskom Villarettu, dok treća dama s hrvatskim dokumentima stara 52 godine obitava u Berliju u Collegnu. Trojac je, kako su istaknuli karabinjeri, rodbinski povezan i nezaposlen pa samim time sve vrijedno što je kod njih pronađeno i zaplijenjeno, pretpostavlja se da potječe iz kaznenih djela. Hrvatima su oduzete i tri bočice pepper spreja, a najveći misterij je violina skrivena u ormaru koja je na sebi imala etiketu s natpisom “Antonius Stradivarius cremonensis faciebat anno 1713”.

Violina će, za razliku od ostalih stvari, biti podvrgnuta vještačenju te utvrđivanju autentičnosti i porijekla, a pregledat će se i policijska baza podataka je li ikad prijavljena krađa originalne Stradivarijeve violine. Hrvatski trojac u konačnici je kazneno prijavljen za krađe, ali i za nedozvoljeno držanje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:18