TRAGEDIJA

TROJE MALOLJETNE DJECE DAN POSLIJE BOŽIĆA OSTALO BEZ OCA Mihael je svog šogora Vladu usmrtio iz prerađene puške koja je opalila slučajno?

Osijek, 191110.
Policijski automobil s upaljenim rotacijskim svjetlima.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Mihael V. (43) iz Drenovaca priveden je na krim obradu zbog usmrćivanja Vlade P. (32) iz Soljana

Pod još nerazjašnjenim okolnostima, u srijedu oko 18 sati u Vinkovcima je život izgubio 32-godišnji Vlado P. iz Soljana, a policija je zbog osnovane sumnje da je usmrtio svojeg prijatelja i bivšeg šogora uhitila 43-godišnjeg Mihaela V. iz Drenovaca.

Tragedija se dogodila u kući osumnjičenog u Vinkovcima, gdje je živio još otkako se kao mladić odselio iz Drenovaca, a dvojac se otprije poznavao jer je Mihael V., osim što su im sela blizu jedno drugome, bio oženjen sestrom ubijenoga Vlade, s kojom ima i dvoje djece. Nesretni 32-godišnjak usmrćen je hicem iz vatrenog oružja, koji ga je pogodio u predjelu grudnog koša.

- U ovom trenutku možemo izvijestiti samo da je u srijedu oko 18 sati u obiteljskoj kući u Ulici bana Josipa Jelačića u Vinkovcima pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Drenovaca zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka iz Soljana - rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Što je prethodilo ovom nesretnom događaju, pokazat će istraga koju je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, no prema neslužbenim informacijama nije isključeno da se tragedija dogodila slučajno, odnosno da Mihael V. nije namjeravao usmrtiti Vladu P., ali su nepotrebno posjedovanje i upotreba vatrenog oružja presudili jednome mladom životu. Hitac je, navodno, ispaljen iz prerađene puške. Poznanici obojice aktera ove tragedije kažu da njih dvojica nisu imala međusobnih problema ni sukoba, a Hitnu pomoć, nakon što je Vlado P. pogođen, pozvali su upravo osumnjičeni Mihael V. i još jedan muškarac koji je bio s njima u kući.

Ubrzo je došla i policija, koju su obojica dočekala u kući, nakon čega je Mihael V. uhićen. On je, prema našim informacijama, policiji otprije poznat zbog kaznenih djela povezanih s drogom, a osobe koje ga poznaju kažu da nikada nije bio sklon nasilju i nasilnom ponašanju. Iza 32-godišnjeg Vlade P., koji je u Soljanima radio u obiteljskoj pekarnici, ostalo je troje maloljetne djece, a i za njega susjedi kažu da ni po čemu nije bio problematična osoba, nego upravo suprotno. Županijski državni odvjetnik izdao je nalog za obdukciju tijela ubijenoga.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo