MLADOST LUDOST

Tučnjava u Omišu: Bengalkama pokušali zapaliti mladića (16)

 Jakov Prkić/CROPIX

OMIŠ - Omiška policija je u utorak privela Zdravka R. (19) iz Omiša i Josipa Š. (19) iz Solina, zbog općeopasne radnje i nasilništva nad dvojicom 16-godišnjaka i mladićem koji im je priskočio u pomoć, na Trgu Sv. Mihovila, ispred caffe bara Cesarica, u noći na 24. siječnja.

Sukob s maloljetnicima je isprovocirao Zdravko pa nakon svađe i fizički nasrnuo na njih. Mladići su zatražili pomoć od Dina J.(22) iz Kostanja, pa se Zdravko psovkama obrušio na njega a Josip mu na trbuh prislonio zapaljenu bengalku. Dinu je planula jakna i majica pa je zadobio lakšu opeklinu na trbuhu. Utrčao je u Cesaricu da bi se spasio, a Josip je za njim u lokal ubacio goruću bengalku. Dino ga je zbog tog udario šakom, no Zdravko mu je priskočio u pomoć i udario Dina stolicom.

Sukobljeni mladići su se nakon toga razišli, no susreli su se ponovno na obližnjem Trgu Stjepana Radića gdje je ponovno došlo do okršaja. Josip je nasrnuo na Dina, no između njih se ispriječio Dinov prijatelj Ivan J. (19) i dobio po nadlaktici udarac palicom.

Policija je Zdravka R. prijavila prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira i po Zakonu o oružju, dok je Josip kazneno prijavljen zbog nasilničkog ponašanja i općeopasne radnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:19