TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM

TUŽNA SUDBINA OBITELJI ZOVKO Brat splitskog glumca koji je jučer poginuo u prometnoj nesreći 2017. je hladnokrvno ubijen i bačen u septičku jamu

Josip i Ante Zovko
 CROPIX, HNK Split, FACEBOOK

U srijedu poslijepodne u teškoj je prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Grudsko Vrilo u BiH poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko. U stravičnom sudaru sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka, a u nesreći je jedna osoba ozlijeđena i prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Nesretni Josip, kojeg ćemo pamtiti po ulogama u filmovima 'Da mi je biti morski pas', 'Vjerujem u anđele' i 'Oprosti za kung-fu', poginuo je na mjestu nesreće, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

Podsjetimo, u svibnju 2017. godine u Makarskoj je hladnokrvno ubijen glumčev brat Ante. Tada 46-godišnjeg trgovca automobilima likvidirao je njegov poslovni partner Rudolf Ožić Bašić (60) i potom njegovo tijelo bacio u septičku jamu.

Ožić je u Zovka ispalio najprije jedan hitac koji ga je pogodio u srce, a kako se nesretni čovjek nakon toga zarotirao, Ožić je drugi hitac u njega ispalio pogodivši ga u leđa, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

Ožić je najvjerojatnije isti dan bacio beživotno tijelo svog poslovnog partnera u septičku jamu. Vrata garaže u kojoj je Zovko ubijen bila su udaljena samo tri metra od septičke jame. Ožić je živio sam u dvokatnici u izgradnji, a ta kuća je ionako na osami pa nije ni čudo što nitko - iako je bio dan - nije čuo pucnjeve ni vidio ubojstvo.

Tako se Zovko više od mjesec dana vodio kao nestala osoba, a Ožić u prvoj fazi istrage nije bio osumnjičen za ubojstvo. Tek nakon što je završio na Psihijatriji, a potom si i oduzeo život policija je složila mozaik stravičnog ubojstva. Nekoliko dana nakon Ožićevog samoubojstva policija je tijekom druge pretrage septičke jame pronašla tijelo ubijenog Zovka.

Ožić je navodno dugovao Zovku šest tisuća eura zbog čega je došlo do žestoke svađe koja je kumovala ubojstvom i samoubojstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 21:54