REMEĆENJE REDA I MIRA

'TVOJA MAMA ME POSLALA DA TE ODVEDEM DOMA' Manijak koji je ispred zagrebačke osnovne škole vrebao djevojčicu (10) dobio mjesec dana zatvora

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Kada se manijak s Jordanovca D. B. (49) lanjskog 6. studenoga oko 14 sati u blizini zagrebačke OŠ Jordanovac obratio 10-godišnjakinji riječima “tvoja mama me poslala da te odvedem doma” i uhvatio je za ruku, institucije na čelu s roditeljima digle su se na noge.

Tri mjeseca nakon toga na Prekršajnom sudu u Zagrebu, zbog naročito drskog načina na koji je remetio javni red i mir, 49-godišnjak je osuđen na 30 dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje. Izrečena mu je i posebna obaveza sudjelovanja u psihosocijalnom tretmanu u zdravstvenoj ustanovi u trajanju od jedne godine, ali i zabrana prilaska OŠ Jordanovac u krugu od 100 metara sve do veljače 2020.

Zanimljivo je da je D. B. ignorirao sudske pozive pa se njegova strana priče nije mogla čuti. Rezime suda je da se osumnjičeni doista “drsko i nepristojno ponašao na javnom mjestu te da je svojim neprimjerenim ponašanjem vrijeđao moralne osjećaje građana i narušavao njihov mir”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:00