POTVRDILO MINISTARSTVO

TVRTKA U KOJOJ JE ZAPOSLEN VOZAČ KAMIONA SMRTI VEĆ IMALA PROBLEMA SA ZAKONOM Kažnjena zbog nepoštivanja propisa o radnom vremenu i odmoru vozača

 Radio Nova Gradiška, SBPlus

Istražitelji koji se bave stravičnom nesrećom na odmorištu autoceste kod Novske, u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice, mogli bi se fokusirati i na autoprijevoznika, odnosno poslodavca vozača koji je nesreću skrivio, o čemu je prvi izvijestio Jutarnji list u utorak. Dan kasnije, Dnevnik Nove TV od Ministarstva prometa doznaje da tvrtka iza sebe već ima prekršaje zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmoru svojih vozača.

Sam prijevoznik je odbio medijski istupati, a iz Ministarstva prometa potvrđuju da je on otprije poznat inspekciji. I u posljednje tri godine ima dva prekršaja.

- Tvrtka je bila u prekršaju i to pravomoćnom. Kažnjeni su s 20 tisuća kuna zbog mobilnog rada vozača, a drugi put s tri tisuće kuna, potvrdio je Mario Madunić, pomoćnik ministra prometa zadužen za kopneni promet i inspekciju.

Vozač kamiona je u svojoj obrani rekao da je večer prije stravične nesreće tražio liječničku pomoć.

- To je bilo predmet njegovog iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage. Da je zbog stanja u kojem se nalazio pristao da mogu nastupiti štetne posljedice, kaže Veljko Miljević, odvjetnik vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:41