PODMETNUT POŽAR

U AUTO PRETUČENOG BORCA ZA PRAVDU BACILI MOLOTOVLJEV KOKTEL 'Što je sljedeće? Hoće li mi zapaliti kuću ili nekom od članova obitelji nauditi?'

kuća ispred koje je zapaljen auto
 Željko Puhovski / CROPIX

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem ili, pak, više njih koji su u utorak kasno navečer zapalili 16 godina star Ford Galaxy u zagrebačkoj ulici Andrije Čubranovića.

Kako doznajemo, vozilo je u vlasništvu 28-godišnjeg Ivana Bertovića iz Centra za javne politike i ekonomske analize, no Ford je koristio njegov otac.

Pobjegao u noć

Nakon razbijanja stakla oko 22.50 sati u koji je, najvjerojatnije, ubačen molotovljev koktel, kršitelj zakona je pobjegao u kišnu noć, a s vatrenom stihijom počeo se boriti otac vlasnika automobila sa susjedima koji su zajedničkim snagama, netom prije nego su pristigli zagrebački vatrogasci, požar ugasili. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo, a izgorio je dobar dio unutrašnjosti.

- Auto sam parkirao oko 20 sati ispred kuće, a kako je kišilo, nisam ga uvozio u garažu. Otišao sam spavati, a oko 23 sata čuo sam jaki prasak.

Upalila se automobilska sirena, zvao sam 112 te krenuo gasiti požar. Pritekli su mi u pomoć susjedi. Konflikta nemam s ljudima. Nisam poduzetnik, niti sam ikome dužan. Nemam neprijatelje. Isto vrijedi i za moga sina koji taj auto taj koristi tek za dulja putovanja s obzirom na to da je velik. Ne znam što da mislim.

Napadnut prije 17 godina

Policija provodi istragu i nadam se da se uspjeti riješiti slučaj. Zabrinut sam radi ovakvog čina. Što je sljedeće? Hoće li mi zapaliti kuću ili nekom od članova obitelji nauditi? - rekao je za Jutarnji list otac vlasnika automobila koji je, otkrio nam je, prije 17 godina fizički napadnut jer je prijavio nezakonito građenje.

Njemu je ostao gorak okus na bolničke dane, a njegovi napadači su nakon deset godina dočekali presude, a da bude ironično, jedan je dobio uvjetnu kaznu dok je u slučaju drugog postupak otišao u zastaru. Policija traga za počiniteljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:21