MONSTRUM IZA REŠETAKA

U OSIJEKU UHITILI 24-GODIŠNJEG PEDOFILA Policija mu oduzela više računala na kojima je pohranjivao mučne fotografije i snimke zlostavljanja djece

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2020. u 19:42

Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

Zbog sumnje u pribavljanje, posjedovanje i distribuciju sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece uhićen je 24-godišnjak iz Osijeka kojeg je policija predala pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu će podnijeti kaznenu prijavu, priopćila je u petak policija. 

Okrivljenika se sumnjiči da je od 15. veljače 2018. do 5. kolovoza 2019. godine, putem više društvenih mreža pribavljao, posjedovao i distribuirao veliku količinu sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Pretragom njegova doma pronađena je i oduzeta veća količina CD-ova, DVD-ova, USB stikova i prijenosnih diskova, mobilnih telefona, više stolnih računala i jedno prijenosno računalo. Pretragom oduzete informatičke opreme i korisničkih računa pronađena je velika količina multimedijskog sadržaja u obliku fotografija i video snimki fotografija spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Osnovano se sumnja da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.   

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece 24-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Izdvajamo