KRAJ POTRAGE?

U PODNOŽJU BIOKOVA PRONAĐEN LJUDSKI KOSTUR Je li riješen misterij nestanka poljskog turiste prije više od tri godine?

Makarska, 040714.
Potrazna akcija HGSS-a na planini Biokovo iznad mjesta Bast kod Baske Vode blizu Makarske u kojoj se traga za poljskim drzavljanom koji se jucer uputio na planinu iz mjesta Krvavica. Akcija traje od jutros, a u njoj ucestvuje 30 pripadnika GSS-a s dva potrazna psa i helikopter HRZ-a koji je prevozio spasioce na planinu.
Na fotografiji: Pripadnik GSS-a promatra planinu Biokovo.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / CROPIX

 

U podnožju Biokova u subotu je pronađen ljudski kostur, a o tome obaviješteni Hrvatska gorska služba spašavanja i makarska policija.

Nagađa se da je riječ o posmrtnim ostacima Mareka Wozniaka, 32-godišnjeg državljanina Poljske koji je na tom području nestao prije gotovo četiri godine.

Kostur je pronađen na predjelu Budovčići iznad Velikog Brda poviše Makarske te je prebačen na Patologiju splitske bolnice.

Podsjetimo, muškarac je 3. kolovoza 2014. godine u 9 sati ujutro krenuo iz Krvavice prema vrhu Sveti Ilija, ali nikada se nije vratio. Na Biokovo se uputio u kratkim hlačama i tenisicama, a ponio je tri litre vode.

Za njim je danima trajala potraga u kojoj je sudjelovao i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tražili su ga i spasioci iz čitave Hrvatske -  Gospića, Ogulina, Orebića, Splita i drugih mjesta - no višednevna potraga nije bila uspješna.

Nestali.hr

Marek Wozniak

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo