KRATKOTRAJI BIJEG

U SESVETAMA UHIĆEN MLADIĆ KOJI SE SUMNJIČI DA JE IZNUĐIVAO SINA HDZ-ovog MOĆNIKA! Poslao je mail da će se predati, ali policija je bila brža

 
Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Policija je oko 13 sati u Sesvetama uhitila 28-godišnjega M.Đ.-a iz Šibenika kojega sumnjilči da je zajedno s 19-godišnjim F.V.-om sudjelovao u iznudi nad maloljetnim posinkom poznatoga HDZ-ovoga političara i dužnosnika sa šibenskoga područja.

M.Đ. koji se već nekoliko dana nalazio u bijegu nakon što je šibenska policija uhitila F.V.-a dan ranije je poslao mail redakciji šibenskoga portala ŠibenikIN u kojemu je najavio svoju predaju te tvrdeći da nije kriv za nikakvu iznudu, zatražio da se njega i njegovu navodnu žrtvu poligrafski testira kako bi se vidjelo tko od njih govori istinu.

Međutim, policija je bila brža te je M.Đ. navodno preko signala mobitela lociran u Sesvetama, a a nakon uhićenja prevezen je u Šibenik na kriminalističko istraživanje.

Njegovom poznaniku F.V.-u (19) već je ranije zbog iznude u Šibeniku određen istražni zatvor. M.Đ., je mailom obavijestio redakciju portala ŠibenikIN da se voljan predati policiji ako mu se omogući ispitivanje poligrafom, da se s njegova imena skine ljaga, jer će mu život u protivnome biti uništen te tvrdi da je s dječakom koji se poslužio obiteljskim novcem imao sporazum da mu posudi novac kako bi on podmirio jedan dug.

- Ja sam mu zauzvrat, kao jamstvo povrata u zalog ponudio moj motor ili automobil. On je odbio prihvatiti išta od ponuđenog. Nakon što mi je na povjerenje donio novac zamolio me da ga provozam na tom istom motoru, a nakon kratke vožnje izrazio je želju da ga naučim voziti motor na što sam ja i pristao- navodi M.Đ., uz napomenu da su se razišli prijateljski i da nije bilo iznude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:11