PALI U OKOLICI KRŠKOG

U Sloveniji uhićeni vozači kombija i automobila hrvatskih oznaka koji su švercali migrante u nehumanim uvjetima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2018. u 14:53

Donji Srb, 310518.
Sinoc oko 22 sata zadarska policija je sprijecila pokusaj krijumcarenja 29 osoba stranih drzavljana u kombiju BiH registracija. Pri sprijecavanju prolaska vozila i odbijanja napada policija je ispalila nekoliko hitaca pri cemu je ranjeno dvoje djece.
Na fotografiji: mjesto dogadjaja, policija
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Ilustracija

LJUBLJANA - Vozač kombija hrvatskih registarskih oznaka koji je prevozio ilegalne migrante i vozač osobnog automobila, također hrvatskih oznaka, koji mu je u tome pomagao, uhićeni su u petak u okolici Krškoga i određen im je pritvor a migranti su vraćeni u Hrvatsku, priopćila je u ponedjeljak slovenska policija.

Kako je objavila policijska uprava iz Novog Mesta, policajci su u petak oko 9 sati blizu Krškoga zaustavili vozača osobnog automobila (57), a onda i vozača kombija (46) koji je vozio iza njega, te ubrzo u obližnjoj šumi otkrili 34 strana državljana, ilegalna migranta.

Utvrđeno je da ih su prije toga iskrcani iz zaustavljenog kombija u kojemu su prevoženi u "nehumanim uvjetima".

Vozaču kombija i njegovom pomoćniku u osobnom automobilu sudac istrage je odredio pritvor i zaplijenjena su im vozila.

Vozač kombija kazneno je prijavljen zbog zabranjenog prijelaza granice, a vozač osobnog automobila za to što mu je u tome pružao pomoć.

Za nezakonito dovođenje stranaca u Sloveniju predviđena je zakonom maksimalna kazna do 5 godina zatvora, a do osam godina i s novčanom kaznom ako su pri tome ugrozili život ili zdravlje ilegalnih putnika.

U trenutu kad ih je našla policija ilegalni migranti iz Pakistana, Iraka, Irana i Somalije bili su u lošem zdravstvenom stanju i dehidrirani, zbog čega je jedan od njih upućen na pregled u bolnicu.

Migranti otkriveni kod Krškog odmah su predani hrvatskoj policiji, a istog je dana uhvaćeno i 32 migranata na području policijskih postaja Metlika i Črnomelj, izvijestila je policijska uprava Novo Mesto.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo