Noćni trovač pasa

U Velikoj Ludini poremećeni um u godinu dana usmrtio 28 pasa

 Miroslav Kiš / CROPIX

VELIKA LUDINA - Nepoznati trovač pasa već godinu dana sije strah Obrtničkom ulicom u Velikoj Ludini kod Popovače. Posljednja žrtva poremećenog uma je 6-mjesečna mješanka Bobi, mezimica obitelji Kiš. Kujica je otrovana na Štefanje 26. prosinca, a samo dva dana kasnije preminula je u lokvi krvi i velikim mukama.

- Inače veselo i zaigrano štene preko noći je postao tužan i potišten pas. U nedjelju ujutro počela krvariti. Ležala je na ulazu u dvorište. Shvatio sam da neće preživjeti i da ju nijedan veterinar ne može spasiti - kaže Damir Kiš, vlasnik kujice Bobi. Bobi je drugi pas obitelji Kiš koji je završio život na isti način. Lani, isto u vrijeme božićnih blagdana, otrovana im je 2-godišnja škotska ovčarka Astra.

- Ne znam kome je smetala moja Lesi, miljenica moje obitelji, a posebno supruge Ljiljane kao i cijelog susjedstva. Razigrana, umiljata, prekrasna, uljepšavala nam je život, ali je nekome smetala, tvrdi Damir. Kaže kako je prošle godine za Božić otrovano 26 pasa, a ove godine osim kujice Bobi smrtno je stradao i susjedov labrador.

- Ne znamo tko to radi. Ne sumnjam na nikoga. Našao sam u dvorištu mamac za pse: u smotku salame opasni otrov za štakore – faciron. Bojimo se da bi djeca mogla nastradati od podmetnutih zamki za pse. Otkriveni mamac očito je bio namjenjen mami otrovane Bobi. Ona nije progutala meso i otrov te je jedina nadmudrila nepoznatog poduklog ubojicu pasa - kaže Kiš te dodaje da bi zlonamjernika rado nahranio njegovim specijalitetom.

Iako je već 28 pasa ubijeno kratkom razdoblju u kilometar dugoj Obrtničkoj ulici, nitko nije obavijestio policiju. Kiš kaže kako policiju nije zvao, jer je mislio da to nije slučaj za policiju. No, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke, Iva Hranitelj pozvala je stanovnike Obrtničke kojima su otrovani psi da se obrate policiji, jer počinitelj čini kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari.

Damir Kiš tvrdi kako je do sada samozatajni ubojica kućnih ljubimaca djelovao noću, a nada se da je ubojstvo Bobi posljednje u crnom nizu te da će noćni trovač uskoro kazneno odgovarati za sva svoja zlodjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:11