INCIDENT

U VUKOVARU NAPADNUT MLADIĆ KOJI POHAĐA NASTAVU NA SRPSKOM Na autobusnom kolodvoru na njega nasrnulo više maskiranih maloljetnika

 
 Emica Elvedji / CROPIX

U Vukovaru je u srijedu navečer oko 19 sati na autobusnoj stanici napadnut učenik trećeg razreda Tehničke škole ‘Nikola Tesla’, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku, piše portal Novosti.

Prema neslužbenim informacijama, napalo ga je pet do šest maloljetnika s fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Njega je napadnuti mladić prepoznao, a navodno se radi o učeniku koji pohađa istu školu, ali na hrvatskom jeziku.

Dotični maloljetnik je, navodno, pripadnik skupine Bad Blue Boys i poznat je po tome da pravi probleme u školi, pišu Novosti.

- U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u srijedu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobusnom kolodvoru u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan dio sudionika tog događaja. Međutim, još uvijek radimo na slučaju, odnosno utvrđujemo sve okolnosti. Vjerujem da ćemo to obaviti do kraja današnjeg dana pa će javnost o svemu biti obaviještena u priopćenju koje bi trebali objaviti u petak - kazao je Domagoj Džigmunović, glasnogovornik Policijske-uprave vukovarsko-srijemske.

Napadnuti učenik Tehničke škole je zadobio lakše ozljede, a do napada je došlo samo dva dana nakon što je gradonačelnik Ivan Penava prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK Vuteks Sloga Vukovar i HNK Vukovar ‘91. nisu ustali dok je bila intonirana himna Republike Hrvatske. Tvrdnju je dodatno potkrijepio video snimkom na kojoj se vide lica tih mladića i koja je i danas dostupna na gradskoj stranici Vukovar.hr, navode Novosti.

Jeckov: 'Napad je rezultat Penavine politike'

Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a, u razgovoru za Novosti je kazala da je napad na učenika rezultat politike koju vodi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

- Napad je rezultat njegove konferencije za novinare i neprekidnog antisrpskog delovanja. Ono što se dogodilo duboko me pogodilo. Penava uporno ignorira trećinu svog stanovništva, a pravi gradonačelnici tako se ne ponašaju. Osim toga, pitam se kada je to nogometna utakmica postala obrazac ponašanja. Na nogometnim igralištima i stadionima imali smo priliku svašta čuti, pa i skandiranja ‘Za dom spremni’ ili ‘Ubij, ubij Srbina’, pa se nekad na njih reagiralo, a nekad nije jer ih se nije čulo. Tako bi se moglo sada reći što bi bilo da Ivan Penava nije vidio tu djecu na igralištu, rekla je Jeckov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:26