VIŠESTRUKI RECIDIVIST

U zatvoru je proveo 10 godina, a samo par mjeseci nakon izlaska opet mora u zatvor: 'A supruga vam je pronašla posao...'

 
Ilustracija
 Dragan Matic / CROPIX

Samo nekoliko mjeseci nakon što je pušten s izdržavanja desetogodišnje zatvorske kazne uglavnom zbog pljački, Renato Pinterić (48) je prije pola godine ponovno, maskiran i s pištoljem u ruci, krenuo u poštu. No, nakon što je iz navedene pošte u Ulici braće Domany istrčao s vrećicom u kojoj je bilo 80.000 kuna, gotovo odmah ga je uhvatila policija, a u utorak je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog te pljačke.

Pinterića je, koji je dosad znao puniti stupce crnih kronika zbog pljački od kojih je neke počinio s poznatim pljačkašem i ubojicom Borisom Đonijem Pilčićem (68), upravo njegova kaznena evidencija koštala vrlo visoke kazne za jedno razbojništvo, iako je djelo priznao.

- Izvadak iz kaznene evidencije je na nekoliko stranica... Usprkos tome što ste našli posao preko supruge, ponovno ste počinili djelo - obrazložio je sudac Tomislav Juriša visinu kazne i dodao da ima 15 dana za žalbu. - Ali vi to već znate jer ste imali iskustva.

Pinterić je mirno odslušao presudu, a kada je vidio fotografa koji ga je za novine došao slikati, rutinski je pokrio lice rukom. Prije 17 godina, pak, presudu je na istome sudu zbog razbojstva u Novome Mestu puno teže primio. Tada je kao 31-godišnjak osuđen na osam godina zatvora te je pljunuo prema sutkinji i rekao da će od njega napraviti ubojicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:17