EPILOG DRAME

Ubijeni bombaš iz Solina imao je arsenal oružja. Drama je mogla završiti još krvavije

 Jadran Babić/CROPIX

SPLIT - Ivica Grgić, 40-godišnji razvojačeni branitelj i psihički bolesnik koji je u utorak ubijen u akciji specijalne policije na benzinskoj postaji u Solinu posjedavao je čitav arsenal oružja i eksplozivnih naprava te je 16-satna drama mogla imati stravične posljedice.

U njegovom Citroenu kojim se dovezao na samo mjesto događaja uz automatsku pušku CZ i 2874 komada streljiva, pronađene su tri tromblonske mine M 60, jedna kumulativna tromblonska mina, 8 improviziranih upaljača, 1.5 kg crnog baruta , 0.8 m sporogorećeg štapina, Molotovljev koktel, 4 signalne baklje, dimna kutija, 17 spremnika za AP M 70, jedna bajoneta, tri noža od kojih jedan ronilački, vojni komplet lopata, tromblonski nastavak pa čak i mesarsku sjekiru.

Očevid na mjestu događaja obavili su istražni sudac Županijskog suda u Splitu, zamjenica Županijskog državnog odvjetništva, policijski službenici ekipe za očevid i Odsjeka za protueksplozijsku zaštitu.

U ruci preminulog pronađena je ručna bomba M75 sa izvučenim osiguračem, a pored njegova tijela još devet ručnih bombi. Solinski su policijski službenici pretragom njegove obiteljske kuće u Ulici mladih u Vranjicu pronašli još oružja, automatsku pušku, sablju, dužine 90 cm, 30 komada streljiva, 230 čahura sa kapsulom cal. 7.9 mm, 222 zrna kalibra 7.9. Pronađeno oružje i streljivo je izuzeto.

Prisjetimo, Ivica Grgić bio je u policijskoj evidenciji zbog incidenta u listopadu 2009. godine kada je plinskom bocom prijetio susjedima da će je zapaliti. Tada je intervenirala policija, nakon čega je upućen na psihijatrijsko liječenje, no njegova kuća koja je vjerojatno i tada skrivala arsenal ubojitog oružja i eksplozivnih naprava nije pretražena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:48