OPTUŽNICA

'UBIT ĆU I TEBE I OCA, SVE ĆU VAS POBITI, DJECA ĆE TI TRUNUTI, KRVI ĆU TI SE NAPITI, PERKOVIĆU!' Prijetio sinu šefa Udbe, snimile ga i nadzorne kamere

 
Saša Perković
 Goran Mehkek / CROPIX

Građevinski tehničar Branko I. (48) nije se mogao kontrolirati kad je u centru Zagreba ugledao Sašu Perkovića (53), bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Ive Josipovića te sina bivšeg obavještajca Josipa Perkovića.

Osim što mu je prišao te dobacio uvrede i prijetnje, Perkovića je čak pratio po ulici stotinjak metara, nakon čega je intervenirala policija.

Neugodan susret

Neugodni susret završio je uhićenjem, a nedavno i optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje traži 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Na snazi je i zabrana približavanja Perkoviću i njegovoj kući na 200 metara te bilo kakva komunikacija.

- Tog 25. srpnja 2019. hodao sam Varšavskom te došao do kina Europa i banke. Pored mene je prošao nepoznati muškarac kojeg sam primijetio i prije nego smo se mimoišli jer me napadno gledao. Nakon što me prošao, povikao je: ‘Perkoviću, ubit ću te!’. Iznenadio sam se jer ga nikada nisam vidio.

Prijava policiji

Nastavio sam hodati, a on je išao za mnom još oko 100 metara po Varšavskoj. Iza mene je bio 10-ak metara te mi glasno nastavio prijetiti: “Ubit ću i tebe i oca, sve ću vas pobiti, pobit ću ti djecu, djeca će ti trunuti, krvi ću ti se napiti i tebi i ocu. Ja ću vam suditi, ne treba vama sud, zatrt ću ti sjeme. Nećete više nikud hodati. Neće on nikad izaći iz zatvora, vidjet ćete vi što će se dogoditi”, prisjetio se Perković u tužiteljstvu. Branko I., dodaje, cijelo je vrijeme govorio u “množini misleći očito i na njegova oca koji je tih dana iz Njemačke izručen na izdržavanje kazne u Remetinec”. Perkovića su prijetnje uznemirile i prolaznika je prijavio policiji. Branko I. priznao je da je bio u Varšavskoj gdje se iznenada pojavio Perković “kojeg zna iz medija i da mu je otac Josip osuđen u Njemačkoj na doživotni zatvor”.

- Sjetio sam se što je Sašin otac radio sve Hrvatima u Jugoslaviji te da je sigurno i Saša utjecao na izradu lex Perković. Pukao mi je film jer sam bio branitelj, a svi su se moji odselili iz Hrvatske. Zato sam rekao Perkoviću da je proklet i on i njegova djeca. No nisam Saši prilazio, već mu sve rekao u prolazu. Nije bilo ni prijetećih riječi - branio se Branko I. Tvrdnja da nije pratio Perkovića, ako je suditi po snimkama nadzornih kamera, ne stoji, jer je vidljivo da za njim hoda te mu se obraća. Prvi susret videonadzor je zabilježio u 13.35, a nakon bujice riječi i praćenja, Branku I. je već tri minute poslije prišao policajac i odvezao ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:53