DRAMA

Ubojica hicima iz kalašnjikova smaknuo uglednog rapskog psihijatra, atentator se zabarikadirao a onda raznio ručnom bombom

U krugu: ubijeni psihijatar Siniša Rakić.
 CROPIX/ Screenshot Nova TV

NOVO 20:25 Novinarima se obratio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Darko Karlović.

- Nakon djelomično obavljenog očevida, u kući na adresi Barbat 592A, u 9.30 sati usmrćen je 51-godišnji hrvatski državljanin. Počinitelj se potom zaključao da bi se nakon višesatnih pregovora s policijom u 19.30 sati raznio ručnom bombom. Čeka se i dolazak pirotehničara iz Rijeke, koji će obaviti sigurnosnu provjeru u kući i oko nje, nakon čega će se nastaviti očevid - izjavio je Darko Karlović.

-----------------------------

19:25 Specijalna policija bacila je suzavac, čuo se lom stakla. Srđan Smojver raznio se ručnom bombom nakon čega je policija pronašla njegovo tijelo. Prema prvim informacijama nitko od specijalaca nije ozlijeđen.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja.

MUP je objavio da su pripadnici Specijalne policije utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu.

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem, koji je jutros ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali su od 13 sati. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

-----------------------------

18:45 Ubojica psihijatra stanovao je u prizemlju, dok je ubijeni liječnik stanovao na prvom katu iste kuće.

Po nekim informacijama s društvenih mreža razlog ubojstva mogao bi biti nevjerojatan, piše Novi list.

Navodno je psihijatar prijetio da će poubijati mačke o kojima skrbi S.S, koji je danas tome odlučio stati na kraj te mu oduzeo život.

---------------------------------

16:59 Ekskluzivno doznajemo kako je svirepom ubojstvu prethodila subotnja svađa zbog krivo natočenog goriva između rastrojenog razvojačenog branitelja Srđana Smojvera i njegova susjeda Siniše Rakića. Supruga ubijenog Rakića spasila se skokom s prvog kata. Očevici su je čuli kako zapomaže: 'Dajte mi morfija'. Zapovjednici specijalne policije mještanima su naredili: 'Sklonite se i ne izlazite iz kuće. Zatvorite vrata i prozore'.

Više pročitajte OVDJE.

>>> NOVO 15:11 Rastojeni Srđan Smojver upravo prijeti da će se raznijeti bombom i da se neće predati policiji. Ne prihvaća ni sugestije svog prijatelja da se mirno preda. Jedino je dozvolio policiji da ukloni tijelo ubijenog Siniše Rakića, a njegova supruga, inače službenica rapskog suda s teškim je ozljedama prevezena u riječku bolnicu.

Inače, policija je blokirala sve prilaze kući u kojoj se zabarikadirao Smojver, u čijoj je neposrednoj blizini barbatski kafić Kaštel i gdje i brojni turisti i mještani svjedoče dramatičnim pregovorima specijalne policije s ubojicom.

Policija tek treba ispitati odakle tom razvojačenom branitelju dugo oružje i bombe koje se inače ne smiju posjedovati.

Rab,  020717. 
U mjestu Barbat na Rabu danas prijepodne Srdjan S. iz vatrenog oruzja ubio je Sinisu Rakica, inace poznatog rapskog psihijatra. Ubojica se poslije zabarikadirao u kucu i prijeti da ce se raznijeti bombom.  Supruga ubijenog pshijatra tesko je ozlijedjena prilikom bijega od pucnjave i prevezena u bolnicu u Rijeku. Specijalna policija MUP-a je okruzila kucu i blokirala podrucje nekoliko ulica u Barbatu. 
Foto: CROPIX
CROPIX

Rab,  020717. 
U mjestu Barbat na Rabu danas prijepodne Srdjan S. iz vatrenog oruzja ubio je Sinisu Rakica, inace poznatog rapskog psihijatra. Ubojica se poslije zabarikadirao u kucu i prijeti da ce se raznijeti bombom.  Supruga ubijenog pshijatra tesko je ozlijedjena prilikom bijega od pucnjave i prevezena u bolnicu u Rijeku. Specijalna policija MUP-a je okruzila kucu i blokirala podrucje nekoliko ulica u Barbatu. Na fotografiji: balkon stana ubijenog.
Foto: CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: balkon stana ubijenog

Rab,  020717. 
U mjestu Barbat na Rabu danas prijepodne Srdjan S. iz vatrenog oruzja ubio je Sinisu Rakica, inace poznatog rapskog psihijatra. Ubojica se poslije zabarikadirao u kucu i prijeti da ce se raznijeti bombom.  Supruga ubijenog pshijatra tesko je ozlijedjena prilikom bijega od pucnjave i prevezena u bolnicu u Rijeku. Specijalna policija MUP-a je okruzila kucu i blokirala podrucje nekoliko ulica u Barbatu. . Na fotografiji:  kuca u kojoj je stan doktora Rakica.
Foto: CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: kuća u kojoj je stan doktora Rakića.

----------------------------

14:51 U mjestu Barbat na otoku Rabu u tijeku je prava drama nakon što je rastrojeni Srđan Smojver jutros oko 9.35 sati hicima iz "kalašnjikova" ubio psihijatra Sinišu Rakića iz Psihijatrijske bolnice na Rabu, a njegova supruga se spasila skokom s prozora kuće na prvom katu.

Kako smo doznali, psihijatar i Smojver stanuju u istoj kući u Barbatu na Rabu, gdje je Rakić liječnik u psihijatrijskoj bolnici.

Što je motiv zločina zasad nije službeno poznato, ali navodno se radi o nekim imovinskim odnosima žrtve i ubojice.

Nakon zločina, Smojver se zabarikadirao u kući i po dolasku ophodnje temeljne policije zapucao je na njih tako da je u tijeku prava drama, a na Rab je upućen interventni tim specijalne policije s nekoliko kombi vozila.

U tijeku su pregovori s ubojicom koji zasad odbija sve pozive na predaju svjestan da mu zbog teškog ubojstva koje je počinio prijeti dugotrajni zatvor.

Pregovarački tim specijalne policije pokušava ga uvjeriti da se preda bez otpora, međutim, kako smo neslužbeno doznali, pregovori zasad idu vrlo teško, a specijalna policija evakuirala je ozlijeđenu ženu ubijenog psihijatra, mještane i nastoji riješitti cijelu situaciju bez uporabe sile.

Međutim, s obzirom da je Smojver naoružan "dugim oružjem", da je rekao da ima i bombu i da ju je spreman uporabiti specijalna policija spremna je i na uporabu sile za što su ispunjene sve zakonske pretpostavke.

Rab,  020717. 
U mjestu Barbat na Rabu danas prijepodne Srdjan S. iz vatrenog oruzja ubio je Sinisu Rakica, inace poznatog rapskog psihijatra. Ubojica se poslije zabarikadirao u kucu i prijeti da ce se raznijeti bombom.  Supruga ubijenog pshijatra tesko je ozlijedjena prilikom bijega od pucnjave i prevezena u bolnicu u Rijeku. Specijalna policija MUP-a je okruzila kucu i blokirala podrucje nekoliko ulica u Barbatu. Na fotografiji: tamnija kuca lijevo u kojoj je stan doktora Rakica.
Foto: CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: tamnija kuća lijevo u kojoj je stan doktora Rakića.

Rab,  020717. 
U mjestu Barbat na Rabu danas prijepodne Srdjan S. iz vatrenog oruzja ubio je Sinisu Rakica, inace poznatog rapskog psihijatra. Ubojica se poslije zabarikadirao u kucu i prijeti da ce se raznijeti bombom.  Supruga ubijenog pshijatra tesko je ozlijedjena prilikom bijega od pucnjave i prevezena u bolnicu u Rijeku. Specijalna policija MUP-a je okruzila kucu i blokirala podrucje nekoliko ulica u Barbatu. Na slici: tamnija kuca lijevo u kojoj je stan doktora Rakica.
Na fotografiji: Policija.
Foto: CROPIX
/ CROPIX
Ilustracija

----------------------------

PRVA VIJEST

U mjestu Barbat na otoku Rabu jutros oko 9.35 sati došlo je do galame i pucnjave, u kojoj je, prema neslužbenim informacijama, smrtno stradala jedna osoba.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj rekli su nam da je policijsko postupanje u tijeku te ne otkrivaju nikakve informacije.

Kako smo neslužbeno doznali, ubijeni je jedan od psihijatara iz Psihijatrijske bolnice Rab, a zasad nije jasno što je mogući motiv ubojice, koji se zatvorio u kući ubijenog, pa je u tijeku talačka kriza.

Na društvenim mrežama proširila se informacija da je supruga ubijenog skočila kroz prozor te se tako uspjela spasiti. Policija je u međuvremenu priopćila da je supruga ubijenog 'napustila mjesto događaja prije dolaska policije' te je 'pronađena i na sigurnom'.

- Oko 10 sati začuo sam pucanj, a potom i zapomaganje čovjeka. Krenuo sam prema mjestu s kojeg su dopirali jauci, a potom se od nekud stvorio muškarac koji je u ranjenog čovjeka sasuo kišu metaka. Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam i sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem, izjavio je za portal 100posto stanar ulice u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Jutarnji list / 100posto
na fotografiji lijevo: ulica koja vodi prema mjestu zločina, koje je ograđeno policijskom trakom; desno: policija u blizini mjesta zločina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:41