SUĐENJE ZA UBOJSTVO

UBOJICA KICKBOXERA IZNIO OBRANU: DETALJNO OPISAO ŠTO SE DOGAĐALO KOBNE NOĆI 'Noć uoči ubojstva pio sam i šmrkao kokain, od straha nisam bio sav svoj'

 
Na fotografiji: Optuženi Mirko Marić
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Izrazio bih kajanje prema obitelji Stipana Ivića što sam im nanio tugu i bol. Pogotovo njegovoj djeci koja su ostala bez oca. Svjestan sam da sam uništio dvije obitelji, i svoju i Stipanovu, ali ja ću se iz zatvora vratiti kad-tad, no njegova će djeca odrastati bez oca.

Najgore mi je da se ja s tom spoznajom da sam ubio čovjeka moram buditi svaki dan i nositi taj križ, jer kako se kaže, samo riječi i ispaljeni metak ne mogu se više vratiti - izjavio je na jučerašnjem ročištu pjevač narodne glazbe Mirko Marić (40), koji je u svibnju 2017. ubio kickboxera Stipana Ivića, pucavši mu u glavu na parkiralištu ispred Ivićeva narodnjačkog kluba Element na tržnici u Španskom.

Marić je jučer na suđenju više od sat vremena iznosio svoju obranu, a nije želio odgovarati na pitanja tužitelja i suda, nego samo svojega odvjetnika Velimira Došena. - Ivića sam upoznao 2014. preko svojega bratića Ivka Marića i prijatelja Dine Petrovića.

Družili se u armusu

Družili smo se u njegovu klubu Armus, ali i po prijateljskim feštama, roštiljima... U rujnu 2015. otvorio je klub Kafana na Jarunu, gdje je Ivko vodio osiguranje, a ja sam pjevao. Prijatelji s kojima smo se družili počeli su tako više dolaziti u Kafanu, a manje kod Ivka u Armus, a Stipan je počeo pokazivati i averziju prema Ivku i Dini. Stipan me jednom prilikom pozvao da pjevam i kod njega, na što sam pristao, no nastali su problemi - rekao je jučer Marić, ustvrdivši da je Ivić prema njemu postao jako neugodan. - Izvrijeđao me zato što sam tipkao na mobitel, a kada sam mu rekao da se ne može tako ponašati, rekao mi je da ću raditi što on kaže.

Da ću biti i konobar i redar, ali i prodavati drogu ako on tako kaže - ispričao je Marić. Kaže da je odlučio dati otkaz, ali Ivić mu je to zamjerio.

Ubrzo je došlo i do tučnjave između njegova bratića Ivka i Stipana u Kafani pa su se, kaže Marić, odnosi posve zahladili, odnosno postali neprijateljski. Marić je također nabrojao što se sve izdogađalo njemu i njegovim prijateljima, a za što je na kraju zaključio da je iza toga stajao Ivić. - Dini Petroviću u automobil su bili podmetnuti droga i pištolj. Ivka su teško pretukli i zapalili mu auto. Ja sam stalno na mobitel dobivao prijeteće poruke. Nepoznata osoba je govorila da ćemo prijatelj i ja završiti u Savi i Jarunu isječeni na komade.

Pukao na Đurđevdan

Da pazim kad prelazim cestu dok se vraćam s djetetom iz vrtića.

Pukao sam kada sam na Đurđevdan razgovarao s Tomislavom Drahutinskim koji mi je rekao kako ga Ivić traži da mu namjesti (dovede) Marića, a da je Marić provalio da mu on šalje sve one poruke.

Kada sam to čuo, noge su mi se odsjekle - kaže Marić koji je dodao da je cijelu večer pio i šmrkao kokain te da je u jutarnjim satima otišao doma ubrizgati inzulin, no da čitavo vrijeme od straha “nije bio svoj”.

- U jednome trenutku odlučio sam da moram razgovarati sa Stipanom. Mislio sam da još u njemu ima humanosti i bio sam spreman dobiti par šamara od njega. Uzeo sam pištolj, ali ne da ga ubijem, nego za svaki slučaj jer sam znao i da on ima dva pištolja. Zašto sam učinio što sam učinio, uopće se ne sjećam.

Zadnje čega se sjećam je da sam došao na tržnicu u Špansko i tih pucnjeva. Sljedeće čega se sjećam je da sam u policiji sa svojim odvjetnikom... Ja se i danas budim i liježem sa zvukovima pucnjeva koje sam ispalio - zaključio je Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:09