USMENO ROČIŠTE

UBOJSTVO POKRAJ SLATINE Sudac danas odlučuje o istražnom zatvoru protiv Zorana Filkovića (52) koji je ubio sumještanina i pucao na policajce

 
Milijan Radulović i Domagoj Nađ
 PU VIROVITIČKO PODRAVSKA

Sudac istrage bjelovarskog Županijskog suda danas će odlučiti na nejavnom usmenom ročištu o prijedlogu županijskog državnog odvjetništva da se Zoranu Filkoviću (52) iz Golenića odredi istražni zatvor nakon što je u petak oko 16.30 sati usmrtio svog sumještanina Dragu Batura (64), te pucao na dvojicu policajaca slatinske policijske postaje, ali je pogodio službeno vozilo.

Dvojica policajaca te postaje Dalibor Nađ i Milijan Radulović uspjeli su ga svladati iako je imao poluautomatsku pušku tzv. "papovku" s metkom u cijevi i u spremniku još streljiva te mu oduzeti oružje.

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika ispitao je Filkovića i donio rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi sa člankom 34. KZ-a, kao i dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točke 6. u vezi sa člankom 34. KZ-a.

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor budući da, po ocjeni državnog odvjetništva, postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik dovršiti pokušano kazneno djelo iz članka 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:13