IZBODEN NOŽEM

Ubojstvo uzornog mladića: Hrvojeva obitelj i prijatelji u šoku,policija odgovore traži od brata

Policija je isključila provalu i samoubojstvo, a najviše o smrti, navodno, zna njegov brat

ZAGREB - Šok i nevjerica zavladali su u obitelji ubijenog studenta Hrvoja T. (24) čije je tijelo u subotu poslijepodne pronađeno puno ubodnih rana u stanu u Ulici Drage Gervaisa u naselju Špansko.

I dok Hrvojevi prijatelji pred ulazom u stubište pale svijeće u znak spomena na omiljenog kolegu, policija intenzivno traga za ubojicom.

Policija privela osumnjičenika za ubojstvo! Prijatelji u šoku: 'Tko je mogao biti tako okrutan?'

Unatoč delikatnosti slučaja, posložili su veći dio mozaika brutalnog ubojstva koje se dogodilo točno između 14 i 15 sati u subotu poslijepodne čim su otac i majka dvojice braće, Hrvoja i Tomislava, na trenutak izišli iz obiteljskog stana.

Rješavaju misterij

Nakon više obavljenih razgovora u širem krugu obitelji i prijatelja, najviše odgovora je, kako doznajemo, istražiteljima dao Hrvojev 22-godišnji brat, student kineziologije i trener fitnesa.

Dojavu o ubojstvu policija je dobila od Centra 112, koji je alarmirao upravo brat ubijenog Hrvoja. Na vratima stana nije bilo nikakvih vidljivih tragova provale, a u sobi je, doznajemo, pomican namještaj, što upućuje na to da je neposredno prije obračuna nožem bilo i fizičkog obračuna. Motiv provale je isključen kao i špekulacije da iz stana nešto nedostaje.

Ubojstvo u Zagrebu: U stanu pronađen mrtav mladić u lokvi krvi, prerezanog vrata!

Zbog toga su danas tijekom cijelog dana istražitelji razgovarali s Hrvojevim mlađim bratom Tomislavom. Kako doznajemo, istražitelji su više puta preslušavali snimljeni poziv Centru 112 ne bi li po boji glasa uspjeli uhvatiti neku nit o dojavi.

Doznajemo da je policija blizu razrješenja ovog stravičnog ubojstva koje je potreslo čitavo naselje. Međutim, ni susjedima nije jasno što se dogodilo. Iako su zbog vrućine prozori u većini stanova bili otvoreni, nitko nije ništa čuo.

- Da smo barem čuli neki krik, poziv u pomoć. Prozori su bili širom otvoreni. Žega nas je doslovce pojela pa su nam i reakcije, valjda, bile usporene. Ubrzo je došla policija. Nikome ništa nije bilo jasno. Zabranili su ulazak u stubište. Prvo je većina nas pomislila da je netko izvršio samoubojstvo, a kad ono... tragedija da veća ne može biti - zaključuje jedan od susjeda koji je, čuvši da se ipak dogodilo ubojstvo i da se traga za ubojicom, čitavu noć bio budan.

- Nisu oni obitelj iz čijeg se stana ori buka. Djelovali su idilično. Susjedi za poželjeti. Nimalo agresivni da bi stali nekom na žulj svojom arogantnošću - kaže Hrvojeva susjeda.

Bili su složni

Policija se nije željela upuštati u špekuliranje o mogućem motivu. Nasumične provale rijetko završavaju ovakvim krvavim ubojstvom, ali, s druge strane, u stan navodno nije ulazio nitko osim Tomislava.

- Kakav je odnos Hrvoja i njegova brata? Dobro pitanje. Gledajući ih sa strane, oni su dva odvojena svijeta. Dvije sasvim različite jedinke. Hrvoje je bio miran i povučen, dok je Tomislav čista suprotnost, živi za sport i ponekad neugodno reagira kad mu je tlak na tisuću i kad nešto hoće, a ne može to dobiti. Svejedno, oni su braća i djelovali su složno - rekao je drugi susjed.

Bio je vjernik i ulagao u putovanja

Ubijeni Hrvoje T. (24) trebao je diplomirati na Građevinskom fakultetu iz smjera organizacija građenja. Prije toga pohađao je Gimnaziju “Lucijan Vranjanin” na Malešnici, i to prirodoslovno-matematički smjer. Planirao je karijeru u građevini i specijalizirao se za ekološki prihvatljivu, niskoenergetsku gradnju.

Dokazuje to i činjenica da je položio tečaj za energetske savjetnike te je bio predsjednik studentske udruge za energetsku učinkovitost SUPEUS. Imao je djevojku i redovito je išao u crkvu.

Prijatelji ga se sjećaju kao ambicioznog mladića koji je puno putovao i pohađao brojna predavanja i seminare. Govorio je dva jezika i nikad nije upadao u problematične situacije niti pretjerano izlazio po kafićima i noćnim klubovima. (T. Novak)

Izdvajamo