MITO

UDAR NA KORUMPIRANE SUCE Prijavili dvojac koji se tereti da je uzimao financijske 'stimulanse' za ublažavanje sankcija zbog teških prometnih prekršaja

 
 Andreja Trpčić / HANZA MEDIA

Kaznene prijave, jednu zbog primanja mita u više navrata, a drugu zbog zlouporabe položaja i ovlasti podigla je protiv dvoje sudaca Prekršajnog suda Policijska uprava šibensko-kninska, piše Slobodna Dalmacija.

Iz pouzdanih izvora doznaju kako je zbog "osebujnog" načina rada u kojemu se mito gotovo podrazumijevalo kazneno prijavljen sudac Prekršajnog suda u Kninu.

Za ozbiljnije prometne prekršaje poput oduzimanja vozačke dozvole, sudac je od stranaka u prekršajnom postupku "primao" između 500 i 1000 kuna "stimulansa" za ublažavanje kazne, a navodno postoje i svjedoci koji su voljni potvrditi da je samostalno pisao i prigovore na sudske odluke kako bi svoju rabotu stavio u pravne okvire.

Njegova šibenska kolegica, pak, upravo je na njegov nagovor kaznu za prometni prekršaj od 3.500 kuna smanjila upola i tako "zaradila" kaznenu prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti, a iz pravosudnih kuloara moglo se čuti i to da recidivistu prometnih prekršaja nije izrekla mjeru privremenog oduzimanja dozvole, što je u tom predmetu bila dužna napraviti.

Kako se, s obzirom na koruptivna postupanja, ovim slučajevima bavi i Uskok za očekivati je da će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a o ovim slučajevima zasigurno će se službeno čuti i od Policijske uprave šibensko-kninske, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:38